NHL play-offs: Isles geven Bruins genadeklap

Voor de winnaar van de East Division is de tegenstander inmiddels bekend. De Tampa Bay Lightning rekenden in vijf wedstrijden betrekkelijk eenvoudig af met de Carolina Hurricanes. Zo eenvoudig hebben de New York Islanders en de Boston Bruins het bepaald niet. De Islanders stonden na Game 5 op matchpoint en konden dit in het eigen Nassau Coliseum verzilveren. Of dit gelukt is, lees je hieronder.

EAST DIVISION

Werpt het fysieke spel van de Islanders zijn vruchten af? Na Game 5 dreigt de serie de Bruins in elk geval door de vingers te glippen. De powerplay van de Isles maakte gehakt van de B’s en dat kon Bruce Cassidy moeilijk verkroppen. In niet mis te verstane woorden wees de coach van Boston naar de arbitrage en dat leverde hem een fikse boete op. Cassidy kan zich echter beter concentreren op zijn eigen ploeg.

Tuukka Rask zal zich in het luide Nassau Coliseum willen revancheren voor zijn matige optreden in Game 5. De Fin is echter niet helemaal okselfris. Na een sterke eerste ronde tegen de Capitals heeft Rask het lastiger tegen de Islanders. Die kopzorgen heeft Barry Trotz niet. Hij heeft twee fitte en betrouwbare goalies tot zijn beschikking en zag zijn topspeler nu al twee wedstrijden op rij scoren. Bij winst in Game 6 stuiten de Islanders in de halve finale op titelverdediger Tampa Bay.

DE HEADLINES

De fans hadden zich voorgenomen die extra skater te zijn en ze zagen hun Islanders de eerste minuten eens goed verteren. Hoewel de thuisploeg verstoken bleef van grote kansen namen de Isles wel het voortouw. Dat Travis Zajac, met zijn eerste van de play-offs, de score opende, was dan ook zeker niet onverdiend. In de slotminuten kregen de Bruins een uitgelezen mogelijkheid op de gelijkmaker. Eerst was er een 5-on-3, maar op de 5-on-4 was het raak. Brad Marchand stond in het middelpunt van de feestvreugde.

Na een succesvolle PK in de tweede periode dreigde het momentum de kant van de Bruins te kiezen, maar daar stok Brock Nelson een stokje voor. Oog in oog met Rask faalde de aanvaller niet. Het lukte Boston maar niet om grip op dit duel te krijgen en de opdracht werd voor hen nog moeilijker toen Nelson met zijn tweede er 3-1 van maakte. Daarmee was de lijdensweg voor de B’s nog niet voorbij in deze periode. Kyle Palmieri strafte een moment van onoplettendheid meedogenloos af voor de 4-1.

Die domper leek alle lucht uit de longen van de Bruins te slaan. De ploeg van Cassidy oogde vermoeid en werd bij vlagen ondersteboven gelopen door de Islanders. Een powerplay kwam dan ook als geroepen en de 4-2 van Brad Marchand al helemaal. De hoop die de B’s hiermee kregen, bleek uitgestelde teleurstelling. De Islanders lieten deze uitgangspositie niet in gevaar komen en het dak leek af en toe los te komen van het oude Coliseum. De empty-netters van Cal Clutterbuck en Ryan Pulock maakten het alleen nog maar mooier.

DE HIGHLIGHTS

UP NEXT

Eindstand in de serie: New York Islanders wint met 4-2

De club met de laatste échte dynastie in de NHL mag nog altijd dromen van de Cup. Zij treffen in de Final Four in de Lightning een tegenstander die in alles een tandje beter is dan deze Bruins. Aanvallend kent Tampa Bay op dit moment z’n gelijke niet en defensief zit het ook snor. Dit boeit de Islanders niet. Zij hebben nu al twee teams geklopt die op papier beter waren, maar niet konden wedijveren met de ijver, werklust en kracht van de Isles.

In Boston zal GM Don Sweeney in gesprek gaan met Taylor Hall over een langer verblijf. Sweeney weet echter ook dat de contracten van zowel Jaroslav Halak als Tuukka Rask deze zomer aflopen. Hetzelfde geldt voor David Krejci. De general manager zal dus keuzes moeten maken, maar het staat wel vast dat de Bruins ook volgend seizoen weer een prima team hebben staan.

Cover photo: Frank Franklin II/AP Photo

Hans Mulder
Hans Mulder
Dankzij de Braves en de Twins gegrepen door MLB. Wat later door een simpele videogame besmet met 't ijshockeyvirus en blij dat ik hier beide liefdes mag beschrijven.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen