Gobert helpt Jazz langs Clippers, Nets zetten Bucks voor schut

De tweede ronde is dan nu echt ik elke conference begonnen. Na elke game vatten we de belangrijkste wedstrijden samen. In dit artikel: game 1 en 2 van de semifinals in de NBA playoffs.


WESTERN CONFERENCE


GAME 1 | #4 LOS ANGELES CLIPPERS – #1 UTAH JAZZ: 109-112

Ook in het westen zijn de Semifinals inmiddels begonnen. Daar waar de Phoenix Suns hun eerste thuiswedstrijd met gemak wonnen van de Nuggets, was dat voor de Jazz niet het geval. De Clippers hadden hun pittige serie vs de Mavericks (4-3 zege) net achter de rug en mochten vervolgens naar Utah toe voor game 1. Dit deden ze in het begin vrij behoorlijk.

Zo goed zelfs dat ze in de eerste helft, die LA domineerde, op een gegeven moment met meer dan 15 punten voor stond. Kawki Leonard eindigde met 23 punten en 7 rebounds, maar kon niet voorkomen dat de Jazz de tweede helft vervolgens zouden domineren. Vooral Donovan Mitchell, die met 45 punten en 6 driepunters zou eindigen, kreeg het in de tweede helft op zijn heupen. Nadat het gat was gedicht en de voorsprong met nog vijf minuten te gaan daar was, kwamen de Clippers weer terug. Zo ontstond er een spannende slotfase, die uiteindelijk beslist werd door een fantastisch block van Rudy Gobert. De Jazz wonnen hierdoor met 109-112.

Beide teams ontliepen elkaar in de statistieken eigenlijk vrij weinig. De schietpercentages waren bijna exact hetzelfde en ook qua rebounds was er amper verschil. Het kwam dus echt neer op de laatste seconde, in het voordeel van de Jazz.

OVERIGE UITSLAG

Game 1: #3 Denver Nuggets 105 – 122 #2 Phoenix Suns (Chris Paul 21 PTS, 6 REB, 11 AST) – Phoenix leidt 1-0


EASTERN CONFERENCE


GAME 2 | #3 MILWAUKEE BUCKS – #2 BROOKLYN NETS: 86-125

Daar waar de Hawks in game 1 verraste maar dit in game 2 niet konden herhalen, deden de Nets iets wat niemand van tevoren had verwacht: de Bucks compleet voor schut zetten. Zonder James Harden kenden de Nets tijdens game 2 totaal geen moeite met Giannis Antetokounmpo en Milwaukee.

Eigenlijk was dit vanaf de tip-off al het geval. De Nets wonnen het eerste kwart met 19-36 en besloten daarna niet te stoppen en alle andere kwarten ook maar gewoon te winnen. Kevin Durant scoorde 32 punten, Kyrie Irving eindigde met 22 punten en de Nets wonnen met speels gemak: 86-125. Nogmaals: zonder James Harden. Het hoogtepunt? De dunk van een herboren Blake Griffin.

De Nets schoten veel beter, hadden meer assists en minder turnovers. De enige categorie die ze niet domineerde, was rebounding. En toch schoten de Nets, dankzij de turnovers van de Bucks, tien keer vaker tijdens deze wedstrijd. De Bucks mogen in Milwaukee hun borst nat gaan maken. Een nederlaag lijkt namelijk al fataal te zijn. De Nets zijn ontketend.

OVERIGE UITSLAG

Game 2: #5 Atlanta Hawks 102 – 118 #1 Philadelphia 76ers (Joel Embiid 40 PTS, 13 REB) – serie staat 1-1


OVERIG NIEUWS


INDIANA PACERS STUREN NATE BJORKGREN NA EEN JAAR AL DE LAAN UIT

Dan nog even een ander nieuwtje: er is weer eens een trainer ontslagen. De Pacers stelde vorig jaar Nate Bjorkgren aan, zagen de ploeg vervolgens (zonder Victor Oladipo en met veel blessures) niet de playoffs halen en hebben nu besloten Bjorkgren maar weer naar huis te sturen. Conclusie: de Pacers zoeken – net zoals de Celtics, Portland Trail Blazers en Magic – vanaf nu dus ook naar een nieuwe head coach.

Photo: AP Photo/Rick Bowmer

Lars Leeftink
Lars Leeftink
Adjunct-hoofdredacteur, eindredacteur voor de NBA en college football/basketbal en terug te vinden in 3000 SportAmerika podcasts. Heeft de Amerikaanse sporten leren kennen via videogames. Volgt sindsdien bijna alle Amerikaanse sporten. De NFL en NBA Draft zijn mijn jaarlijkse guilty pleasure.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen