NHL play-offs: Islanders trekken stand weer gelijk

Het luidruchtige Nassau Coliseum kon de Islanders in Game 3 niet aan de zege helpen. Om niet te ver achterop te raken, zal dit in Game 4 wel moeten gebeuren. Met name aanvallend zal de thuisploeg dan uit het bekende andere vaatje moeten tappen. Of dit hen dit is gelukt, lees je natuurlijk weer bij SportAmerika.

Barry Trotz moet met een list komen in Game 4 en die list zou zomaar naar de naam Oliver Wahlstrom kunnen luisteren. De jonge aanvaller viel geblesseerd uit in de eerste ronde tegen Pittsburgh, was al enige tijd fit, maar pas vrijdag werd zijn rentree besproken door z’n coach. Trotz moet ook wel iets. Aanvallend brengt zijn ploeg veel te weinig tegen de machtige Tampa Bay Lightning. De coach wees daarbij ook naar Anthony Beauvillier, die voor het laatst scoorde in Game 1 tegen de Bruins. Daarna volgden acht wedstrijden zonder goal.

De Tampa Bay Lightning hebben nu al vier uitwedstrijden op rij winnend afgesloten. In Brayden Point hebben ze de topschutter qua goals, Nikita Kucherov verzamelt de meeste punten en Andrei Vasilevskiy heeft een meer dan uitstekend save percentage (.935). We kunnen gerust concluderen dat Jon Cooper het goed op de rit heeft. General manager Julien BriseBois heeft ‘m geholpen door met wat slimmigheidjes de cap space wat op te rekken. Op de lange termijn zal ’t nadelig zijn voor de club, maar voorlopig liggen ze op koers voor prolongatie van hun titel.

DE HEADLINES

De laatste tonen van het volkslied waren nog niet verstomd of de Lightning zetten Semyon Varlamov alweer aan het werk. Op de shot clock leek het daardoor weer veel van hetzelfde. Tampa Bay die de aanval zocht en de Islanders met de rug tegen de muur parkeerden. Helemaal juist was dit niet, want de thuisploeg deed ook aanvallend wel degelijk mee. De grootste kansen waren zelfs voor hen, maar een goal zat er niet in. Aan de andere kant van het ijs hield ook Varlamov z’n doel schoon.

Josh Bailey was degene die de impasse doorbrak. Bij Tampa Bay was de organisatie even zoek en de aanvaller van de Islanders vond een piepklein gaatje voorbij Vasilevskiy. Die goal gaf de Isles vertrouwen. Dit vertrouwen kreeg nog eens een boost toen Mathew Barzal later in de tweede periode voor de 2-0 zorgde. De Islanders kregen meer en meer controle over deze wedstrijd. Het dak ging van het oude Nassau Coliseum en toen Matt Martin de derde scoorde, kreeg ook de fundering het zwaar te verduren.

Wie anders dan Brayden Point kreeg het stadion even stil. Met zijn twaalfde van het postseason zorgde hij voor wat kleur op de wangen van de Lightning. Een paar minuten later maakte Tyler Johnson het serieus interessant door de 3-2 achter Varlamov te schieten. Een echt slotoffensief van de Lightning kwam, mede door een powerplay voor de Isles, niet van de grond. Met een 2-2 stand in deze serie gaat het circus weer terug naar Florida voor Game 5.

DE HIGHLIGHTS

UP NEXT

Tussenstand in de serie: teams in evenwicht 2-2

Er is iets van een patroon aan het ontstaan. De New York Islanders keken zowel tegen de Penguins als de Bruins tegen een 2-1 achterstand aan in de serie en daarna wonnen ze drie wedstrijden op rij. Tampa Bay zal er dinsdag (02.00 uur Nederlandse tijd) in Game 5 alles aan doen om te voorkomen dat ze die kans ook nu krijgen. Net als de vorige tegenstanders van de Isles maakten ook de Lightning in Game 4 zeldzame foutjes. Of dit incidenten waren of dat ook Tampa Bay bezwijkt onder de fysieke druk van de Islanders zullen we de komende dagen merken. De fans in Long Island weten in elk geval dat deze serie nog terugkeert naar het Coliseum.

Cover photo: Bruce Bennett/Getty Images

Hans Mulder
Hans Mulder
Dankzij de Braves en de Twins gegrepen door MLB. Wat later door een simpele videogame besmet met 't ijshockeyvirus en blij dat ik hier beide liefdes mag beschrijven.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen