Mann schiet Clippers naar conference finals, 76ers forceren game 7

De tweede ronde loopt op zijn einde. Na elke game vatten we de belangrijkste wedstrijden samen. In dit artikel: game 6 van de semifinals in de NBA playoffs.


WESTERN CONFERENCE


GAME 6 | #1 UTAH JAZZ – #4 LOS ANGELES CLIPPERS: 119 – 131

Ondanks de ACL-blessure van Kawhi Leonard hebben de Los Angeles Clippers zich weten te plaatsen voor de Conference Finals. Game 5 werd in Utah verrassend gewonnen, waarna het karwei in game 6 afgelopen nacht afgemaakt kon worden. Dit leek echter in de eerste helft niet te gaan gebeuren.

De Jazz, onder leiding van een ontketende Donovan Mitchell en Jordan Clarkson, stonden met rust op een gegeven moment 25 punten voor. De serie leek dan ook op weg naar een game 7 in Utah. In de tweede helft veranderde de zaak compleet. De voornaamste reden: Jazz turnovers, Paul George, Reggie Jackson en…. Terance Mann.

Jawel, Terance Mann. De tweedejaars speelt sowieso al meer dan prima in de playoffs, maar besloot daar bij afwezigheid van Kawhi Leonard nog maar een schepje bovenop te doen. Mann scoorde uiteindelijk 39 punten en schoot zeven driepunters raak. Samen met Paul George (28 PTS, 9 REB, 7 AST) en Reggie Jackson (27 PTS, 10 AST) zorgde hij ervoor dat de voorsprong van de Jazz in het vierde kwart als sneeuw voor de zon verdween. De Clippers kwamen vervolgens vlak voor tijd op voorsprong en gaven deze niet meer weg.

De turnovers van de Jazz (16 om 6 voor de Clippers) hielpen ook mee aan het verdwijnen van deze enorme voorsprong. Donovan Mitchell (39 PTS, 9 REB, 9 AST, 9 3PT) deed alles wat hij kon, maar het was niet voldoende. De Clippers gaan door naar de conference finals, waar ze de Phoenix Suns tegen zullen komen. Het seizoen van de Jazz gaat op deze manier (onnodig) als een nachtkaars uit.


EASTERN CONFERENCE


GAME 6 | #1 PHILADELPHIA 76ERS – #5 ATLANTA HAWKS: 104-99

We krijgen twee keer een game 7 in de conference semifinals, en twee keer is het in de Eastern Conference. Nadat de Bucks en Nets al een game 7 (aankomende nacht) nodig gaan hebben, gaan ook de 76ers en Hawks dit weekend een game 7 tegen elkaar spelen. De Hawks wonnen game 5 in Philadelphia dankzij een fenomenale comeback, maar konden het vervolgens in eigen huis tijdens game 6 niet afmaken.

De eerste helft ging eigenlijk gelijk op. De Hawks begonnen fantastisch en wonnen het eerste kwart (22-29). De 76ers reageerde vervolgens in het tweede kwart met een 25-22 zege. Daardoor was het duel met ingang van de tweede helft nog enorm spannend. Zo spannend dat de emoties bij Joel Embiid en John Collins even hoog opliepen.

In het derde kwart waren de 76ers duidelijk beter. Dit was dan ook het kwart (33-25) waarin de 76ers uiteindelijk de beslissende voorsprong pakte. Ondanks verwoede pogingen van de Hawks in het vierde kwart om de serie in eigen huis te beslissen, wonnen de 76ers.

Tobias Harris (24 PTS), Joel Embiid (22 PTS, 13 REB) en Seth Curry (24 PTS) waren de uitblinkers bij de 76ers. Wederom was Ben Simmons (6 PTS, 9 REB, 5 AST) amper een factor. Bij de Hawks was natuurlijk Trae Young de sterspeler. Met 34 PTS, 5 REB en 12 AST deed hij wederom alles wat hij kon. Het was dit keer echter niet genoeg voor de zege. Daar kreeg hij net niet genoeg steun voor van John Collins en de rest van het team. Een game 7 moet dus de beslissing gaan brengen.

Photo: Kevork Djansezian / Getty Images 

Lars Leeftink
Lars Leeftink
Adjunct-hoofdredacteur, eindredacteur voor de NBA en college football/basketbal en terug te vinden in 3000 SportAmerika podcasts. Heeft de Amerikaanse sporten leren kennen via videogames. Volgt sindsdien bijna alle Amerikaanse sporten. De NFL en NBA Draft zijn mijn jaarlijkse guilty pleasure.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen