NHL Play-Offs: Islanders slaan terug, Moore problemen voor Oilers

De beslissende fase van de NHL Play-Offs komt dichterbij en voor sommige teams betekent Game 3 al een must-win! De Bruins wilden in Sunrise bewijzen dat de nederlaag in Game 2 een incident was, terwijl de Islanders moesten winnen om nog iets van hun serie te maken. In Minnesota lieten de Wild zich van hun beste kant zien en de Kings bezorgen Jay Woodcroft en de Oilers hoofdbrekens.

EASTERN CONFERENCE 1/4 FINALE

GAME 3: NEW YORK ISLANDERS – CAROLINA HURRICANES

De Islanders dachten Game 2 te winnen, maar moesten in OT alsnog buigen. In Game 3 toonden zij een gezonde portie mentale weerbaarheid, want hoewel Jesper Fast opnieuw spelbreker was na de 1-0 van Casey Cizikas sloeg de thuisploeg keihard toe in de derde periode. Met 4 goals in 2.18 minuten zorgden de Islanders zelfs voor een stukje historie. Niet eerder in de play-offs werd in zo’n korte tijd vier keer gescoord.

UP NEXT:

Het agressieve, soms wat harde spel van de Islanders wierp in Game 3 eindelijk z’n vruchten af. In Raleigh balanceerden ze op (en soms over) het randje en al het beuken op ’t pantser van de Hurricanes resulteerde in een 5-1 zege in Game 3. Zondagavond (19.00 uur Nederlandse tijd) mogen ze voor de eigen fanatieke aanhang op zoek naar de tweede overwinning. Rod Brind’Amour zal de storm willen luwen. Zeker ook gezien de prestaties buitenshuis vorig jaar, want toen wisten de Canes buiten Raleigh nauwelijks te imponeren.

Tussenstand in de serie: Carolina leidt met 2-1


GAME 3: FLORIDA PANTHERS – BOSTON BRUINS

Nog altijd zonder Patrice Bergeron wilden de Bruins in Game 3 het thuisvoordeel heroveren. De Panthers hadden heel andere belangen. Zij wilden bewijzen dat de winst in Game 2 geen geluk of toeval was. Dit lukte de Cats in de eerste periode heel aardig. Ondanks de goal van Taylor Hall hielden ze gelijke tred, maar naarmate de wedstrijd vorderde draaide Boston de duimschroeven aan. In de derde periode namen ze een comfortabele 4-0 voorsprong. Florida knabbelde daar nog wel iets van af, maar konden een 4-2 nederlaag niet voorkomen.

UP NEXT:

Zondagavond (21.30 uur Nederlandse tijd) wordt de veerkracht van de Panthers opnieuw op de proef gesteld. Na een goede eerste periode moesten ze daarna duidelijk hun meerdere erkennen in de Bruins. Om het zichzelf wat gemakkelijker te maken, zal Boston ’t wat beter willen doen op de faceoffs. Met ruim 60% hadden de Panthers hier de overhand, maar je zou kunnen zeggen dat ze te weinig met dat overwicht hebben gedaan.

Tussenstand in de serie: Boston leidt met 2-1


WESTERN CONFERENCE 1/4 FINALE

GAME 3: MINNESOTA WILD – DALLAS STARS

Filip Gustavsson keerde terug tussen de palen bij de Wild, maar ook Ryan Hartman en John Klingberg maakten hun opwachting in Game 3. Dean Evason twijfelde over de inzetbaarheid van Hartman, maar met een geweldig optreden nam deze zelf de twijfel weg. Met 2 assists en een empty-netter was Hartman van grote waarde voor de Wild.

De Stars zouden over meer talent en kwaliteit moeten beschikken, maar daar bleek in deze wedstrijd niets van. De score had namelijk veel hoger kunnen uitvallen dan de uiteindelijke 5-1, want de Wild raakten ook nog een paar keer paal of lat.

UP NEXT:

Het fysieke geweld bleef wat achterwege in Game 3 en de Wild vaarden daar verrassend goed bij. Een schitterende treffer van Marcus Johansson liet zien dat ze ’t ook helemaal niet nodig hebben. De Stars dachten na de duels in Dallas de bovenliggende partij te zijn, maar hadden opnieuw veel moeite met Gustavsson.

Interessant wordt ’t om te volgen voor wie Evason in Game 4 (maandag 00.30 uur Nederlandse tijd) kiest. De coach rouleerde zijn goalies tijdens het reguliere seizoen, maar de 24-jarige Zweed is duidelijk beter in vorm dan zijn geroutineerde collega.

Tussenstand in de serie: Minnesota leidt met 2-1


GAME 3: LA KINGS – EDMONTON OILERS

Twee keer moesten de Kings in Edmonton terugkomen van een 2-0 achterstand, maar nu nam LA zelf het voortouw. Alex Iafallo was de matchwinner in Game 1 en opende de score in Game 3. Voor het eerst in deze serie gaf Connor McDavid daarna een teken van leven. De Kings hielden de superster knap van scoren in Edmonton, maar in Los Angeles sloeg “Number 97” twee keer toe.

Wéér moesten de Kings zich oprichten en wéér lukte hen dit. Adrian Kempe bracht ’t evenwicht terug en een slashing-penalty van Ryan Nugent-Hopkins werd in OT keihard afgestraft door Trevor Moore.

UP NEXT:

De Kings vlogen onder de radar in het reguliere seizoen en in de play-offs laten ze zien hoe onterecht dit was. Zelfs zonder Kevin Fiala geven ze de Oilers goed partij. En veel meer dan dat zelfs. Connor McDavid hielden ze niet in toom in deze derde wedstrijd, maar desondanks stapten de Kings als winnaar van het ijs.

Net als vorig jaar heeft het favoriete Edmonton de handen vol aan LA en maandag (03.00 uur Nederlandse tijd) is een overwinning voor de Oilers zeer wenselijk. Tegen deze Kings op een 3-1 achterstand komen, lijkt funest voor de plannen van McDavid en consorten.

Tussenstand in de serie: LA leidt met 2-1


Cover photo: Fred Greenslade/Associated Press

Hans Mulder
Hans Mulder
Dankzij de Braves en de Twins gegrepen door MLB. Wat later door een simpele videogame besmet met 't ijshockeyvirus en blij dat ik hier beide liefdes mag beschrijven.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen