NHL Play-Offs: Hurricanes klaar met Devils, Stars op matchpoint

Om hun serie tegen de Carolina Hurricanes nog weer terug naar New Jersey te brengen, was een overwinning in Game 5 noodzakelijk voor de Devils. Iets verderop in het westen wilden de Dallas Stars wel eens doorpakken, maar de Seattle Kraken blijken in deze play-offs een bijzonder lastige opponent voor iedereen. In onze recap lees je hoe deze duels afgelopen nacht zijn verlopen.


EASTERN CONFERENCE 1/2 FINALE

GAME 5: CAROLINA HURRICANES – NEW JERSEY DEVILS

Met Akira Schmid onder de lat hoopten de Devils deze serie in leven te houden en de jonge Zwitser kon aan het einde van de eerste periode zowaar op wat run support rekenen. Dawson Mercer promoveerde een schitterende aanval tot doelpunt. Niet geheel in lijn met de verhoudingen op het ijs, maar daar hadden de Devils maling aan. In de tweede periode moesten ze echter al snel de gelijkmaker toestaan. Een schot van Jaccob Slavin was daar debet aan: 1-1.

De Devils kregen de Caniacs echter al rap weer stil. Op de powerplay werkte Timo Meier de tweede voor New Jersey binnen. Het gaf de Devils ’t momentum, maar een voormalig ploeggenoot van Meier was het daar niet zo mee eens. In de slotminuut van de tweede periode ramde Brent Burns de 2-2 tegen de touwen.

Voor het eerst in deze serie lukte ’t een team niet een groot gat te slaan met de tegenstander. Eindelijk zagen de fans een spannend duel, dat pas in OT beslist werd. In een wedstrijd waarin beide teams het beste van zichzelf lieten zien, gaf een delay of game uiteindelijk de doorslag. Jesper Fast kreeg de PPG op zijn naam die de Hurricanes naar de Eastern Conference Final bracht.

UP NEXT:

De Hurricanes werden gezien als één van de topfavorieten in het oosten en die status maakt het keurkorps van Rod Brind’Amour helemaal waar. De Islanders werden in zes wedstrijden weggezet en voor de jonge Devils hadden ze slechts vijf duels nodig. Ondanks de nodige blessures is Carolina bezig aan een indrukwekkend postseason, waarin hen nu de winnaar van de serie tussen Florida en Toronto wacht. De Panthers hebben daar een 3-1 voorsprong.

Voor New Jersey zijn de druiven zuur, maar voor hen moet dit ook een leermoment zijn. Fans en management zullen beseffen dat deze Devils de toekomst hebben en met een paar gerichte aanwinsten zal dit een team zijn waar we tot in lengte van dagen plezier aan kunnen beleven. Mogelijk dat ze zelfs een goalie al van het verlanglijstje kunnen strepen, want in deze play-offs bewees Akira Schmid zijn waarde voor de franchise.

Eindstand in de serie: Carolina wint met 4-1


WESTERN CONFERENCE 1/2 FINALE

GAME 5: DALLAS STARS – SEATTLE KRAKEN

Seattle moest het nog altijd toen zonder de geblesseerde Daniel Sprong en zonder de Amsterdammer werden de Kraken overlopen in de openingsfase. Eerst was het Wyatt Johnston die Philipp Grubauer verschalkte. De fans in Dallas konden in één moeite doorgaan met juichen, want Roope Hintz kwam al rap met de 2-0. De Kraken konden vertrouwen putten uit de SOG (14 om 5 in hun voordeel), maar alle goede bedoelingen werden door Joe Pavelski al heel snel in de tweede periode weggenomen. De veteraan zorgde voor een comfortabele 3-0.

Het werd tijd voor een antwoord van Seatte en dat kwam er in de vorm van een goal van Adam Larsson. Een geplaatst schot, maar de schoonheid zat ‘m vooral in de aanval. Jared McCann was er – met zijn eerste van ’t postseason – verantwoordelijk voor dat ’t halverwege de tweede periode opeens weer spannend werd. Hij tikte de 3-2 achter Jake Oettinger. De Kraken maakte jacht op de gelijkmaker, maar in de derde periode maakte Hintz die opgave een stukje zwaarder.

Oog in oog met Grubauer rondde de Fin bekwaam af voor zijn tweede goal en derde punt van de avond. Radek Faksa was degene die vlak voor tijd aan alle onzekerheid een einde maakte. Hij deponeerde de puck in het lege doel voor de 5-2.

UP NEXT:

De Dallas Stars hebben hun eerste voorsprong in de serie te pakken. Zondag (01.00 uur Nederlandse tijd) kunnen zij in Seattle een einde aan ’t sprookje van de Kraken maken. De thuisploeg zal dat een antwoord moeten vinden op de eerste lijn van Dallas. Naast Hintz waren namelijk ook Jason Robertson (3 assists) en Joe Pavelski bij kans ongrijpbaar in Game 5. Seattle werd zeker niet weggespeeld afgelopen nacht en dat zou hen vertrouwen moeten geven voor Game 6.

Tussenstand in de serie: Dallas leidt met 3-2


Cover photo: Jared C. Tilton

Hans Mulder
Hans Mulder
Dankzij de Braves en de Twins gegrepen door MLB. Wat later door een simpele videogame besmet met 't ijshockeyvirus en blij dat ik hier beide liefdes mag beschrijven.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen