NHL play-offs: Hurricanes en Sharks op voorsprong in Round 2


Het gaat nu snel in de NHL. De eerste ronde ligt nog maar net achter ons en de tweede ronde is alweer van start gegaan. In beide Conferences zijn de halve finales begonnen en acht teams maken dus nog kans op de Stanley Cup. Bij SportAmerika houden we je dagelijks op de hoogte van alle ontwikkelingenDE HEADLINES

Opnieuw een serie tussen een uitgeruste formatie en een ploeg die een paar dagen eerder nog in actie kwam. De New York Islanders rekenden in vier wedstrijden af met de Penguins en Carolina had er zeven nodig tegen Washington. Het waren dan ook de Islanders die de beste kansen kregen in de eerste periode. Mathew Barzal dacht z’n ploeg in de tweede op voorsprong te zetten, maar die treffer ging niet door. Daar stond tegenover dat de Hurricanes niet konden profiteren van een lange powerplay. Petr Mrazek was een doorn in het oog van de Capitals en de Tsjechische goalie was opnieuw op de afspraak in deze Game 1. Dat gold ook voor z’n collega Robin Lehner. Beide sluitposten waren goed voor 31 saves, maar één moest eens capituleren. Er moest een OT aan te pas komen en daarin sloegen Jordan Staal en de Canes opeens toe.

DE HIGHLIGHTS

UP NEXT

TUSSENSTAND IN DE SERIE: Carolina leidt 1-0
De Canes hadden weinig tijd om zich voor te bereiden, maar de ploeg had hun huiswerk goed gedaan. Ze bestreden de Isles in Game 1 met hun eigen wapens. Carolina speelde defensief een goede wedstrijd en kon rekenen op Mrazek. Eigenlijk precies zoals Barry Trotz het wil zien van zijn Islanders. De Bunch of Jerks, zoals de bijnaam van de Canes sinds kort luidt dankzij voormalig coach en analist Don Cherry, lijken in deze play-offs steeds beter op hun plek. Tegen Washington hadden ze het aanvankelijk moeilijk, maar kwamen bovendrijven. Nu, eigenlijk zonder rust, hebben ze een gaatje gevonden in de muur van New York. De Islanders moeten zondag (21.00 uur CET) de tweede thuiswedstrijd winnen om niet al vroeg in de problemen te komen. De Hurricanes bleken thuis een maatje te groot voor de Caps en ook voor de Isles wordt het lastig winnen daar.DE HEADLINES

Drie dagen na de uitputtingsslag tegen de Golden Knights moesten de San Jose Sharks het ijs weer op voor hun eerste wedstrijd tegen de Colorado Avalanche. De Sharks misten hun geblesseerde captain Joe Pavelski en waren zoekende in de eerste periode. Het was aan Martin Jones te danken dat de Avs niet verder kwamen dan de openingstreffer van Gabriel Borque. Met z’n eerste van de play-offs bracht Gustav Nyquist de Sharks weliswaar langszij, maar Colorado bleef de betere ploeg en kwam dankzij Colin Wilson in de tweede periode weer op voorsprong. Een double-minor was vervolgens niet aan de Avs besteed en dat was precies de brandstof die de Sharks nodig hadden. Aan de hand van Joe Thornton en Brent Burns ging de ploeg beter en beter spelen. Thornton zelf maakte gelijk en daarna was het San Jose dat de klok sloeg.

DE HIGHLIGHTS

UP NEXT


TUSSENSTAND IN DE SERIE: San Jose leidt 1-0

Colorado begon sterk aan de wedstrijd en bracht de tegenstander met hun snelheid aan het wankelen. De opnieuw sterk spelende Martin Jones hield zijn ploeg in de wedstrijd en werd door zijn Sharks beloond. De Avs zullen waarschijnlijk nog wel eens terugdenken aan de eerste 30 minuten van dit duel. Zij maakten de dienst uit op het ijs, maar gaven de Sharks niet het laatste zetje. In de tweede helft van de wedstrijd waren de mannen van coach Peter DeBoer de baas. Ze kregen grip op de snelle mensen van Colorado en waren veelvuldig te vinden in het vak van Avs-goalie Philipp Grubauer. Voor Colorado is er natuurlijk nog niets aan de hand. Ze verloren ook Game 1 in de eerste ronde en kunnen maandag (01.30 uur CET) de serie in evenwicht brengen.

Cover Photo: Jamie Sabau/NHLI via Getty Images

Hans Mulder
Hans Mulder
Dankzij de Braves en de Twins gegrepen door MLB. Wat later door een simpele videogame besmet met 't ijshockeyvirus en blij dat ik hier beide liefdes mag beschrijven.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen