NBA Playoffs 2019: Durant loodst Warriors definitief langs Clippers


Op dag 14 van de NBA Playoffs stond er slechts één wedstrijd op het programma. De Golden State Warriors verzekerden zich na een ruime overwinning tegen de Los Angeles Clippers van een plek in de tweede ronde.


GAME 6: LOS ANGELES CLIPPERS 110 – 129 GOLDEN STATE WARRIORS


THE HEADLINES

De Golden State Warriors hebben zich voor het vijfde jaar op rij geplaatst voor de tweede ronde van de playoffs. In Los Angeles werd er ruim gewonnen van de Clippers. Dit gebeurde vooral dankzij Kevin Durant, die met 50 punten de show stal. De Warriors begonnen met een verandering in de starting line-up. Shaun Livingston verving Andrew Bogut bij de tip-off, maar dat bracht niet het gewenste resultaat.
De Clippers kwamen snel tien punten voor in het eerste kwart, maar aan het einde van het kwart hadden de Warriors de schade weer herstelt. Dit was wederom voornamelijk dankzij Kevin Durant, die 15 punten scoorde in het openingskwart. In het vervolg van de wedstrijd liepen de Warriors steeds verder uit en werd er relatief eenvoudig gewonnen. Naast Kevin Durant speelde ook Draymond Green een sterke wedstrijd met 16 punten, 14 rebounds en 10 assists. Een ware triple-double. Bij de Clippers was Danilo Gallinari met 29 punten de topscorer. Het bleek echter niet genoeg om een zevende wedstrijd af te dwingen.

THE HIGHLIGHTS

UP NEXT

In de tweede ronde treffen de Warriors de Houston Rockets. Vorig seizoen versloegen de Warriors de Rockets na zeven wedstrijden in de Conference Finals en ook dit jaar belooft het een spannende serie te worden. Zondagavond om 21:30 uur staat de eerste wedstrijd op het programma.

(Top/Cover Photo: Anda Chu/Bay Area News Group)

Thijs Verkuil
Thijs Verkuil
De dag dat Kobe Bryant zijn laatste wedstrijd speelde, was voor mij het begin dat ik basketbal ben gaan volgen. Vanaf 2016 fan van de Brooklyn Nets. Eerst als grap om het slechtste team in de NBA te supporten, maar dat werd al gauw fanatiek en kijk sinds 2017 eigenlijk alle wedstrijden live.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen