NHL Play-Offs: herstelde Kadri zet Colorado op matchpoint

De Colorado Avalanche werden in Game 3 weggeblazen op het scorebord, maar hadden wel de meeste SOG. Voor de spanning in deze Stanley Cup Final was het natuurlijk ideaal dat de Tampa Bay Lightning zegevierden. De titelverdediger hoopt ook in Game 4 toe te slaan en daarmee twijfel te zaaien bij de tegenstander. Bij SportAmerika lees je of hen dit afgelopen nacht is gelukt!

STANLEY CUP FINAL

De morning skate was hoopvol voor de Colorado Avalanche. Nazem Kadri stond namelijk voor het eerst sinds zijn operatie aan de duim op het ijs! Ondanks een matig optreden in Game 3 mocht Darcy Kuemper weer starten namens de Avs. Bij de Lightning was er goed nieuws over Nikita Kucherov. De Rus viel twee dagen geleden nog uit, maar werd fit genoeg bevonden. Dat gold ook voor Nick Paul, die eveneens uitviel in Game 3. Slecht nieuws was er over Brayden Point. Hij kon niet spelen.

Slechts 36 tellen had Anthony Cirelli nodig om de fans in de Amalie Arena op de banken te krijgen. De Lightning hadden hun lesje geleerd in Denver en nu waren het de Bolts die furieus aan de wedstrijd begonnen. En de beloning liet dus niet lang op zich wachten. Jon Cooper kon daarna tevreden zijn over zijn manschappen. De Avalanche probeerden het wel, maar verder dan 4 SOG kwamen ze niet in de eerste periode. De Lightning daarentegen kwamen 17 keer door met een schot richting het doel van Kuemper.

SPIJT

De Bolts baalden in de eerste pauze ongetwijfeld van de stand. Dat het slechts 1-0 was. Dat gevoel werd in de tweede periode versterkt toen Nathan MacKinnon eindelijk zijn eerste in deze finale scoorde. Tampa Bay krijgt maar geen grip op de PP van Colorado, want voor de zesde keer in de SCF scoorden de Avs een PPG. Tampa Bay schudde de teleurstelling snel van zich af, zoals Victor Hedman de defensie van Colorado afschudde. De verdediger herstelde de voorsprong. Zijn backhand verschalkte Kuemper.

In de slotfase van die tweede periode zagen we iets wat Colorado niet vaak overkomt. Ze werden door de Lightning vastgezet in de eigen D-zone. Het dwong Josh Manson zelfs tot een shift van ruim 2 minuten. Scoren deden de Bolts echter niet, waardoor het verschil op één bleef. Weer kwam ze dit duur te staan. Het was de vierde lijn van Colorado die voor de 2-2 zorgde. Nico Sturm dacht te scoren, maar Andrew Cogliano kreeg de goal op zijn naam.

MOMENTUM NAAR AVS

Colorado had de verhoudingen op de shot clock inmiddels rechtgetrokken. Na twee eenzijdige wedstrijden kregen de fans eindelijk de finale te zien waar iedereen zich vooraf op verheugde. Twee zwaargewichten die elkaar op alle mogelijke manieren het leven zuur maakten. De beste kansen waren in de derde periode nog voor de thuisploeg, maar het verbaasde niemand dat dit duel niet in 60 minuten beslist werd.

In OT kwam het initiatief voor het eerst deze avond bij de Avalanche te liggen. Zij begonnen ook met wat meer rust in het hoofd aan die verlenging, want de Bolts wisten natuurlijk dat een derde tegentreffer een 3-1 achterstand in de serie betekende. Die achterstand kwam er. Uitgerekend Nazem Kadri, onlangs nog geopereerd aan zijn duim, besliste de wedstrijd in het voordeel van de Avs. Zijn schot klopte Vasilevskiy, al hadden weinig mensen dat direct in de gaten. Niet voor het eerst dit postseason is de aanvaller beslissend en hij zadelt Cooper nu op met een gigantisch probleem.

UP NEXT:

Heel langzaam maar zeker lijkt het licht uit te gaan bij de Tampa Bay Lightning. De ploeg begon ijzersterk aan Game 4, maar naarmate de wedstrijd vorderde verloor de titelhouder de controle. Dit heeft natuurlijk te maken met de kracht van de Avalanche, die de Bolts dwingen tot het uiterste te gaan en zelfs nog verder. Tampa Bay was de ploeg met de meeste blocked shots en die trend zet zich door in deze SCF. Deze manier van spelen eist ook zijn tol en daarvan zagen we een voorbeeld in Game 4.

Zaterdag (02.00 uur Nederlandse tijd) kan Colorado het voor eigen publiek al afmaken. Jon Cooper zal met een briljant strijdplan moeten komen om deze serie nog terug naar Florida te halen. Het zou de coach al een eind op weg helpen als de special teams eens kwamen opdagen, want zowel de PP als PK bakt er niet veel van de laatste tijd.

Tussenstand in de serie: Colorado leidt met 3-1

Cover art: Bo Schalbroeck (BoGraphix)

Hans Mulder
Hans Mulder
Dankzij de Braves en de Twins gegrepen door MLB. Wat later door een simpele videogame besmet met 't ijshockeyvirus en blij dat ik hier beide liefdes mag beschrijven.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen