NHL play-offs: Gunnarsson de held in Game 2


We zijn begonnen aan de climax van het seizoen. De Boston Bruins en de St. Louis Blues kruisen de degens in de Stanley Cup Final. Natuurlijk houden we je bij SportAmerika op de hoogte van de ontwikkelingen in deze finale!



DE HEADLINES

De Boston Bruins wilden het momentum van Game 1 vasthouden en de vroege 1-0 van Charlie Coyle kwam dan ook niet slecht uit. Opnieuw was het de powerplay van Boston die de St. Louis Blues pijn deed, maar de ploeg bleef er niet in hangen. Met z’n tweede van de play-offs schoot Robert Bortuzzo de Blues weer op gelijke hoogte en dat was de aanzet voor een paar spectaculaire minuten. Dertig seconden na de 1-1 zette Joakim Nordstrom de thuisploeg namelijk alweer op voorsprong. De 2-2 van Vladimir Tarasenko zorgde ervoor dat St. Louis ook snel weer langszij was. In de tweede en de derde periode hadden de teams het defensief beter voor elkaar. Langzaam maar zeker namen de Blues de regie over. Boston werd, zeker in de noodzakelijke OT, teruggedrongen en de winnende van Carl Gunnarsson was dan ook verdiend.

DE HIGHLIGHTS

UP NEXT

TUSSENSTAND IN DE SERIE: serie in evenwicht 1-1
Voor het eerst in de historie van de franchise hebben de St. Louis Blues een wedstrijd in de Stanley Cup Final gewonnen. De vorige keren werd de club telkens met 4-0 verslagen. Carl Gunnarsson zal dan ook voor altijd in de boeken staan als de man die de Blues de eerste zege bezorgde. Een verrassende naam, want voor de 32-jarige Zweed was het zijn eerste punt in dit postseason. Verrassend was het niet dat de Blues deze wedstrijd wonnen. Na een moeizame start vonden ze het spel terug waarmee ze zoveel indruk maakten tegen de San Jose Sharks. In OT was het St. Louis dat de klok sloeg en daarmee maakten ook de Bruins kennis met deze road warriors. Boston moet nu een paar dagen wachten alvorens ze het thuisvoordeel terug kunnen pakken. Zondag (02.00 uur CET) staat Game 3 op het programma. Deze wordt gespeeld in St. Louis.

Cover Photo: Harry How/Getty Images

Hans Mulder
Hans Mulder
Dankzij de Braves en de Twins gegrepen door MLB. Wat later door een simpele videogame besmet met 't ijshockeyvirus en blij dat ik hier beide liefdes mag beschrijven.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen