NHL Play-Offs: Golden Knights rijgen Panthers opnieuw aan het zwaard

De eerste slag was afgelopen zaterdag voor de Vegas Golden Knights, maar een garantie op de Cup is dat allerminst. Adin Hill was in bloedvorm, Sergei Bobrovsky trok zijn vorm van de laatste weken door en de Knights namen pas in de laatste periode afstand van de bezoekers uit Florida. De Panthers verloren pas voor de tweede keer buitenshuis dit postseason en willen wat rechtzetten in Game 2. In deze recap wordt duidelijk dat de werkelijkheid wat anders verliep.

STANLEY CUP FINAL

VEGAS GOLDEN KNIGHTS – FLORIDA PANTHERS

De Vegas Golden Knights grepen het momentum in de derde periode van Game 1 en waren niet van plan dit snel af te staan. Gesteund door de eigen fans voerden ze al snel de druk op en de beloning kwam in de vorm van een PPG van Jonathan Marchessault. Deze powerplay was vrijwel het gehele seizoen een zorgenkindje, maar was nu al voor de tweede wedstrijd op rij trefzeker. Juist op het moment dat Florida voelde terug in de wedstrijd te komen, sloegen de Knights opnieuw toe. Alec Martinez klopte Sergei Bobrovsky met een geplaatst schot: 2-0.

Paul Maurice stuurde zijn team in de tweede periode vast met goede adviezen het ijs op, maar al snel kon hij z’n script wijzigen. Een zeer geduldige Nicolas Hague maakte er 3-0 van. Nog voor de wedstrijd halverwege was, kwam er een einde aan de werkdag van Bobrovsky. Zijn teamgenoten lieten ‘m min of meer in de steek en na de 4-0 vond Maurice het welletjes. Alex Lyon mocht Game 2 van deze Final vervolgen.

Aan het einde van die tweede periode liepen de gemoederen wederom hoog op. Niet voor het eerst stak Matthew Tkachuk de lont in het kruitvat met een harde, maar op het oog faire, hit op Jack Eichel. De ster van Vegas leek geblesseerd en moest van het ijs. Die van Florida werd door de arbitrage even weggestuurd. Eichel zou in de derde periode terugkeren. En niet zonder succes.

De laatste 20 minuten begonnen met een mazzeltje voor Florida. Tot zijn eigen verbazing zag Anton Lundell zijn inzet achter Adin Hill belanden, maar de vreugde was van korte duur. Een prima aanval van Vegas, met Eichel in een hoofdrol, liet Marchessault de vijfde scoren. Michael Amadio maakte het halverwege de derde periode nog erger met de 6-1. Tkachuk, die nog een tweede misconduct zou krijgen, verzachtte de pijn met de 6-2, maar Brett Howden, met zijn tweede van de avond, had ’t laatste woord: 7-2.

UP NEXT:

De Golden Knights blijven doen wat ze het hele seizoen al zo goed doen. Ze kruipen onder de huid van de tegenstander, maar belemmeren vooral de weg naar de goal. De Panthers hadden weliswaar meer SOG, maar écht moeilijk maakten ze het Hill maar zelden. Hoe anders was dat bij de thuisploeg. Al in het gehele postseason lijkt iedereen daar te kunnen scoren en die lijn trekken ze door in de Stanley Cup Final. Zelfs de ooit zo wankele powerplay werpt z’n vruchten af!

In de nacht van donderdag op vrijdag (02.00 uur Nederlandse tijd) wordt in Sunrise de derde wedstrijd gespeeld. Paul Maurice zal zijn mannen op het hart drukken om bezig te zijn met de wedstrijd en niet met de tegenstander. Hij heeft namelijk niks aan Tkachuk als die om de haverklap tegen een misconduct aanloopt. De Knights vinden dit allemaal prima, zij gaan net wat volwassener met de situatie om en laten de Panthers de fouten en overtredingen begaan.

Tussenstand in de serie: Vegas leidt met 2-0

Cover photo: John Locher/AP Photo

Hans Mulder
Hans Mulder
Dankzij de Braves en de Twins gegrepen door MLB. Wat later door een simpele videogame besmet met 't ijshockeyvirus en blij dat ik hier beide liefdes mag beschrijven.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen