Heat boeken belangrijke uitzege tijdens game 2

De Miami Heat hebben hun benodigde uitoverwinning in de NBA Finals al geboekt tijdens game 2 van de serie tegen de Denver Nuggets. Dit deden ze dankzij een ijzersterk vierde kwart, waardoor ze het heft in de serie nu in handen hebben.

DENVER NUGGETS – MIAMI HEAT GAME 2: 108-111

De Heat hadden game 1 in Denver redelijk kansloos verloren, een duel waarin de Nuggets drie kwarten lang de Heat geen kans gaven. In game 2 begon het duel met een openingskwart dat gelijk op zou gaan (26-23 Heat). In het tweede kwart namen de Nuggets echter de controle over de wedstrijd door met 25-24 dat kwart te winnen en met een voorsprong van zes punten de rust in te gaan.

Deze voorsprong werd na rust in een kwart waarin de verschillen wederom klein waren (24-26 Nuggets) uitgebreid naar acht punten. Een redelijk comfortabele voorsprong richting het vierde kwart, zou je denken. De Nuggets gaven het in dit beslissende kwart echter compleet uit handen. De Heat wonnen dat kwart met 36-25 en zouden uiteindelijk aan het langste eind trekken. Met nog vier minuten te gaan hadden de Heat zelfs als een voorsprong van elf punten opgebouwd. Dankzij een paar driepunters van Jamal Murray werd het echter met een minuut te gaan nog een verschil van drie punten en bleef het spannend. Murray kreeg vervolgens in de slotseconde met een driepunter de kans om overtime af te dwingen, maar schoot niet raak: 111-108 Heat.

UITBLINKERS

Bij de Nuggets speelde Nikola Jokic als enige een fantastische wedstrijd. De center scoorde 41 punten en noteerde daarnaast 11 rebounds en 4 assists. Hij was echter de enige die boven de twintig punten uit zou komen. Murray scoorde 18 punten met 10 assist en 4 rebounds.

Bij de Miami Heat kwam niemand boven de 25 punten uit. Drie spelers hadden echter meer dan twintig punten. Gabe Vincent scoorde 23 punten (4-6 3PT), Jimmy Butler voegde 21 punten en 9 assists toe en Bam Adebayo had 21 punten met 9 rebounds. Al met al genoeg om game 2 te winnen en met een 1-1 stand voor het eerst af te reizen naar Miami.