NHL Play-Offs: Waanzinnige Game 1 levert voorsprong op voor Golden Knights

Here we are! De Stanley Cup Final is eindelijk in gang geschoten. Vegas Golden Knights en Florida Panthers stelden geen moment teleur en schotelden het publiek een prachtige pot ijshockey voor. Zoals vaker dit postseason, namen de Golden Knights in de derde periode afstand en pakken hiermee de voorsprong in de serie.

STANLEY CUP FINAL

GAME 1: VEGAS GOLDEN KNIGHTS – FLORIDA PANTHERS

Vegas Golden Knights heeft haar eerste slag in de Stanley Cup Final geslagen. In eigen huis bleef het lang in evenwicht, maar namen de goudhelmen in de derde periode afstand van de Panthers. Met een uitblinkende Adin Hill en een “Oranje” treffer aan de kant van Florida schotelden beide ploegen een waanzinnige pot ijshockey voor.

Blue-liner Eric Staal opende halverwege de eerste periode het Stanley Cup bal met een knappe wraparound – shorthanded! –. Geleerd van de fouten was het een paar minuten later op de powerplay wel raak voor Sin City. Chandler Stephenson trok twee blue-liners naar zich toe, die de geheel vrijstaande Jonathan Marchessault over het hoofd zagen, 1-1.

De tweede periode werd gekenmerkt door een fabelachtige redding van Adin Hill. De Golden Knights goalie hield een zo goed als zekere treffer van Nick Cousins uit zijn doel:

Aan de andere kant van het ijs viel er even later wel een treffer te noteren. Shea Theodore haalde met een wrister verwoestend uit en verraste hier de tot nu toe ‘vintage’ Sergei Bobrovsky mee, 2-1. Anthony Duclair bracht met nog luttele seconden op de klok de stand echter weer in evenwicht. Vanaf de face-off schoot de winger door de five-hole van Hill de 2-2 op de borden.

Zoals reeds vaker deze play-offs het geval is geweest, namen de Golden Knights in de derde periode afstand. Zach Whitecloud zag zijn enigszins houdbare schot – mede door een gebrek aan zicht bij Bobrovsky – in het doel verdwijnen. Mark Stone bracht het thuispubliek in extase met een knappe onderschepping en dito schot, 4-2. Reilly Smith maakte in de slotfase met een empty-netter aan alle Florida illusies een einde, 5-2.

UP NEXT

De comeback van Vegas is alweer de negende wedstrijd dit postseason, waarin ze terug zijn gekomen van een achterstand. Hiermee staan ze tweede in de all-time NHL geschiedenis achter Pittsburgh (2009) en Colorado (2022), die ieder tien wedstrijden omdraaiden.

Over de wedstrijd zelf raken we niet uitgepraat. Florida en Vegas maakten er een prachtige Game 1 van en met wat geluk hadden de Panthers de wedstrijd zomaar naar zich toe kunnen trekken. Game 2 staat in de nacht van maandag op dinsdag op de planning. Met de eerste zestig minuten in het achterhoofd is het aftellen geblazen..

Tussenstand: Vegas leidt de finale, 1-0

Coverfoto: Jeff Speer / Icon Sportswire

Dennis Bakker
Dennis Bakker
Honkbal en ijshockey zijn de sporten waar zijn hart sneller van gaat kloppen. Heeft na MLB 1999 en NHL 2000 op de PS1 Chicago als sportstad geadopteerd. Go White Sox, Blackhawks, Bears en Bulls! Heeft daarnaast bovengemiddelde liefde voor Colorado Rockies, Winnipeg Jets en Vancouver Canucks en schaamt zich hier niet voor!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen