NHL Play-Offs: Golden Knights op matchpoint na zenuwslopende Game 4

Wat een wedstrijd tussen Vegas Golden Knights en Florida Panthers. Afgelopen nacht stond Game 4 in de Stanley Cup Final op het programma en was het nagelbijten geblazen. Met andermaal een fantastische Adin Hill en Chandler Stephenson staat de ploeg uit Sin City op matchpoint.

STANLEY CUP FINAL

GAME 4: FLORIDA PANTHERS – VEGAS GOLDEN KNIGHTS

Vegas Golden Knights heeft afgelopen nacht met hangen en wurgen de derde overwinning in de Stanley Cup Final uit het vuur gesleept. Met een comfortabele 0-3 voorsprong leek de wedstrijd al vroeg in het slot gevallen, maar voltooiden de Panthers bijna de ‘remontada’.

De wedstrijd was koud onderweg toen Chandler Stephenson al de 0-1 op het scorebord zette. Een gapend gat in de blue-line van Florida werd direct afgestraft. Vegas bepaalde het spel en dwong de ploeg van head coach Paul Maurice in het defensief. Op wat speldenprikjes na controleerden de woestijnbewoners.

In de tweede periode eenzelfde spelbeeld. De Golden Knights dicteerden en de 0-2 hing dan ook in de lucht. Die kwam uiteindelijk andermaal op naam van Chandler Stephenson, die met een wrister Sergei Bobrovsky het nakijken gaf. Toen een paar minuten later William Karlsson er 0-3 van maakte, leek de wedstrijd gespeeld.

Als een geschenk van bovenaf kwamen de Panthers terug in de wedstrijd. Brandon Montour schoot via twee (!) schaatsen van de Knights de puck achter andermaal ‘vintage’ Adin Hill, die van achter zijn masker een glimlach niet kon onderdrukken. Nadat Aleksander Barkov er aan het begin van de derde er 2-3 van maakte, veerde het thuispubliek op en kregen we een bloedstollend kwartier voor de kiezen.

Florida in de aanval, Vegas in het defensief. Een spervuur aan schoten volgde, maar keer op keer was het Adin Hill die zijn ploeg op de been hield. Met nog één seconde op de klok had Matthew Tkachuk de ultieme comeback op zijn stick. De forward was in the slot het meest attent in de chaotische situatie, waarna Adin Hill met een katachtige save zijn been in de weg wierp.

UP NEXT

De Golden Knights kropen in de absolute slotfase een aantal keer door het oog van de naald. Het geluk van een Stanley Cup winnaar? Eerlijkheidshalve kun je niet echt van geluk spreken met een fabelachtige Adin Hill.

Met een 3-1 voorsprong voor Vegas reist het circus weer richting Sin City af. In de nacht van dinsdag op woensdag kunnen de Golden Knights zich voor het eerst in de franchise geschiedenis verzekeren van de Stanley Cup. Florida heeft echter al vaker met het varkentje genaamd 3-1 achterstand gewassen — Boston Bruins R1 –.. Een cliché van jewelste, maar o zo waar: It ain’t over till the fat Lady sings’

Tussenstand: Vegas leidt de finale, 3-1

Coverfoto: Sam Navarro-USA TODAY Sports

Dennis Bakker
Dennis Bakker
Honkbal en ijshockey zijn de sporten waar zijn hart sneller van gaat kloppen. Heeft na MLB 1999 en NHL 2000 op de PS1 Chicago als sportstad geadopteerd. Go White Sox, Blackhawks, Bears en Bulls! Heeft daarnaast bovengemiddelde liefde voor Colorado Rockies, Winnipeg Jets en Vancouver Canucks en schaamt zich hier niet voor!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen