Raptors kiezen voor Rajakovic als nieuwe head coach

Als laatste team hebben de Toronto Raptors hun head coach voor volgend seizoen gevonden. Memphis Grizzlies-assistent Darko Rajakovic zal vanaf 2023-24 de ontslagen Nick Nurse gaan opvolgen bij de Canadese ploeg.

Onder Nurse haalde de Raptors bijna elk seizoen de playoffs en wonnen ze zelfs hun eerste NBA-titel in hun historie. Afgelopen seizoen haalde de Raptors wel het play-in toernooi, maar niet de playoffs. Dit bleek voor Nurse geen goed nieuws, want daarna werd hij ontslagen. Van alle teams namen de Raptors het langst de tijd om een nieuwe head coach te vinden.

Rajakovic is zelf al coach geweest bij de Tulsa 66ers in de NBA Development League. Vervolgens was Rajakovic assistent in de NBA vanaf het seizoen 2014-15. Eerste was dit bij de Oklahoma City Thunder, daarna bij de Phoenix Suns van 2019 tot 2020 en daarna bij de Memphis Grizzlies. Hij zou onder meer veel teams coachen tijdens de NBA Summer League. Het is echter wel zijn eerste echte baan als head coach.

TOEKOMST RAPTORS

Nu de Raptors hun head coach hebben, kunnen ze naar het team gaan kijken. De Raptors zullen Fred van Vleet, Jakob Poetl en Garry Trent Jr naar free agency zien gaan, waardoor de need op point guard, een scoring shootin guard vanaf de bank en een center hoog is. Daarnaast zijn er veel trade-geruchten omtren OG Anunoby en Pascal Siakam, iets waar de Raptors ook een beslissing over moeten nemen. Werk aan de winkel dus voor het front office en voor Rajakovic.

Foto: Petre Thomas/USA TODAY Sports

Lars Leeftink
Lars Leeftink
Adjunct-hoofdredacteur, eindredacteur voor de NBA en college football/basketbal en terug te vinden in 3000 SportAmerika podcasts. Heeft de Amerikaanse sporten leren kennen via videogames. Volgt sindsdien bijna alle Amerikaanse sporten. De NFL en NBA Draft zijn mijn jaarlijkse guilty pleasure.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen