NHL Play-Offs: Florida slaat terug, Seattle op matchpoint

Na al het playoff geweld de afgelopen anderhalve week was het vannacht “eventjes” bijkomen. Ondanks dat er slechts twee wedstrijden op het programma stonden, werden het twee sensationele clashes. Florida won in Beantown en Seattle is met haar derde winst op Colorado nog één zege verwijderd van de tweede ronde. Een sensatie van de Kraken in de maak..

EASTERN CONFERENCE 1/4 FINALE

GAME 5: BOSTON BRUINS – FLORIDA PANTHERS

Je kunt zeggen wat je wilt, maar dat Boston Bruins en Florida Panthers er een geweldige serie van maken staat als een paal boven water. Waar Boston afgelopen nacht al richting tweede ronde door wilde stoten, trok de ploeg uit Sunrise aan het langste eind.

Onder leiding van een ontketende Matthew Tkachuk grepen de Panthers uiteindelijk in overtime de zege. In reguliere speeltijd kwam men via goals van Anthony Duclair, Sam Bennett en Sam Reinhart reeds driemaal op voorsprong. Ondanks een schotenverhouding van 25:47 was het Tkachuk die de serie met minimaal één wedstrijd verlengd.

UP NEXT

De overwinning zal extra lekker smaken want Game 6 zal in de nacht van vrijdag op zaterdag in voor eigen publiek in Florida afgewerkt worden. De Panthers raken op stoom en temmen de historische Bruins tot op heden uitstekend. Stoelriemen vast..

Tussenstand: Boston leidt met 3-2


WESTERN CONFERENCE 1/4 FINALE

GAME 5: COLORADO AVALANCHE – SEATTLE KRAKEN

Over stoelriemen vast gesproken.. Colorado Avalanche en Seattle Kraken maken er nu al een onvergetelijke serie van. Niet in de eerste plaats om het feit dat de jongste franchise debuteert in het seizoenstoetje, maar meer nog door het feit dat de Kraken brutaal een 3-2 voorsprong in de serie hebben gepakt.

Het wedstrijdbeeld was evenredig aan dat van Game 1. Met een hoge forecheck, tempowisselingen en meer puckbezit was de ploeg van head coach Dave Hakstol verreweg de betere van de twee. Aan de andere kant kwam de titelverdediger geen moment in haar spel en lijkt de inhaalrace van de voorbije weken in de Central hen de das om te gaan doen. Goals van Morgan Geekie, Tye Kartye en Yanni Gourde waren goed voor een 3-2 overwinning.

UP NEXT

Met een 3-2 voorsprong op zak reist het circus weer af richting Seattle. Colorado zal superster Cale Makar weer in de lineup mogen verwelkomen, maar als de ploeg van Jared Bednar met dezelfde instelling het ijs betreedt, zal een Game 7 in Colorado niet meer gespeeld gaan worden.

Tussenstand: Seattle leidt met 3-2

Coverfoto: Marta Lavandier

Dennis Bakker
Dennis Bakker
Honkbal en ijshockey zijn de sporten waar zijn hart sneller van gaat kloppen. Heeft na MLB 1999 en NHL 2000 op de PS1 Chicago als sportstad geadopteerd. Go White Sox, Blackhawks, Bears en Bulls! Heeft daarnaast bovengemiddelde liefde voor Colorado Rockies, Winnipeg Jets en Vancouver Canucks en schaamt zich hier niet voor!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen