SportAm 2023 NFL Mock Draft: pick 21 t/m 32

De dag voor de eerste ronde in de NFL Draft zijn we alweer toe aan de laatste elf picks van de 2023 SportAmerika NFL Mock Draft. Met deze laatste paar picks worden de running backs populair, terwijl er vooral veel verdedigende spelers worden gekozen.

#21: LOS ANGELES CHARGERS: BIJAN ROBINSON | RB

De Chargers bevinden zich met deze pick in een interessante positie, aangezien ze QB Justin Herbert met zowel Bijan Robinson (mogelijke opvolger van Austin Ekeler, die een trade wil) als Quentin Johnston (kan vrij letterlijk de vervanger van Mike Williams zijn) een extra wapen kunnen geven. Overigens zal ook slot receiver Mario Addison een optie zijn. De offensive line ziet er op papier sterk uit, maar iemand als Dawand Jones die op right tackle kan spelen als vervanger van Trey Pipkins III zou geen overbodige luxe zijn.

Verdedigend gezien is Bryan Bresee een optie om de defensive line te versterken en wat atletisch vermogen te geven. Myles Murphy zou als versterking voor de pass rush achter Joey Bosa en Khalil Mack ook geen gek idee zijn, terwijl er op free safety ook nog ruimte voor verbetering is. Het is echter vrij vroeg om hier al te gaan voor die positie, aangezien deze draft niet echt vol zit met free safety’s. Het gaat tussen Robinson, Addison en Johnston, en in deze mock draft gaan de Chargers voor Robinson als vervanger van Ekeler, die de Chargers duidelijk geen nieuw contract willen geven. Hij zal qua speelstijl niet letterlijk dat brengen wat Ekeler bracht, maar qua positie is het zeker na de trade request van Ekeler een positie waar een opvolger nodig is.

#22: BALTIMORE RAVENS: QUENTIN JOHNSTON | WR

Dan de Ravens, die nog steeds in afwachting zijn van een conclusie rondom de situatie Lamar Jackson. Aanvallend gezien kan dit team vooral op receiver, ondanks de komst van Odell Beckham Jr, en offensive line wel wat hulp gebruiken. Zeker op guard zouden de Ravens een O’Cyrus Torrence of Cody Mauch goed kunnen gebruiken, terwijl er qua receivers met Addison, Johnston en Zay Flowers nog prima receivers over zijn.

Verdedigend gezien is er echter ook wat versterking nodig, en dan zeker op het gebied van pass rushers. Murphy zou hier dan met afstand de meest logische keuze zijn. Op linebacker en in de secondary hebben de Ravens echter meer dan genoeg opties en dus weinig echte needs. De Ravens maken een keuze tussen Torrence, Addison en Johnston en kiezen uiteindelijk voor het atletische talent van Johnston.

#23: MINNESOTA VIKINGS: CALIJAH KANCEY | DT/DE

De Vikings zitten op een plek in de draft waar hun needs niet per se veel waarde opleveren wat betreft de beschikbare speler, waardoor een trade down vrij realistisch is. zullen aanvallend gezien genoeg ruimte voor verbetering hebben. De geruchten omtrent een release van Dalvin Cook zijn daar, waardoor iemand als Jahmyr Gibbs hier zeker overwogen zal worden. Ook op receiver kan het team achter Justin Jefferson en TJ Hockenson wel iemand extra gebruiken, zoals Addison of Flowers. De offensive line heeft zeker op guard ruimte voor versterking, met Torrence en Mauch als beste opties.

Verdedigend gezien begint het team er op papier steeds beter uit te zien, maar is er nog ruimte voor verbetering en vooral verjonging. Een defensive tackle (Bresee, Kancey) of inside linebacker (Jack Campbell) naast Jordan Hicks is zeker geen overbodige luxe, maar de ruimte voor verbetering is er vooral op cornerback, Op cornerback zijn er nog namen als Kelee Ringo, Emmanuel Forbes en Cam Smith beschikbaar, maar zijn de vier beste in deze mock draft al weg. Het gaat tussen Addison, Kancey, Bresee en Ringo, waarna we gaan voor de best beschikbare speler: Kancey.

#24: JACKSONVILLE JAGUARS: MYLES MURPHY | DE/EDGE

De Jaguars sloegen vorig jaar toe in free agency en de draft en zullen dit jaar vooral verdedigend op zoek zijn naar versterking. Aanvallend gezien is er ruimte voor verbetering op right tackle en left guard, met Jones (RT), Mauch en Torrence (LG) als opties. Toch zijn de grootste needs van dit team aan de verdedigende kant van de bal.

De defensive line kan in de breedte wat versterking gebruiken achter de starters, iets wat ook geldt voor de pass rush. De starters zijn sterk, maar de spelers die daarachter zitten niet per se. Met Mazi Smith (DT) en Murphy (DE/EDGE) zijn er nog twee spelers beschikbaar die hier prima gekozen kunnen worden. In de secondary kan er altijd verbeterd worden, maar de need is niet per se groot en de value van de spelers die op die posities nu nog beschikbaar zijn is voor het merendeel te vinden in de tweede ronde. De Jaguars kiezen tussen Jones, Torrence en Murphy, en gaan uiteindelijk voor de best beschikbare speler: Murphy.

#25: NEW YORK GIANTS: JORDAN ADDISON | WR

De Giants zullen met deze pick, ondanks alle aangetrokken receivers, kijken naar de receiver-positie. In deze mock draft zijn alleen Flowers en Addison nog receivers die de moeite waard zijn in de eerste ronde. Aan de binnenkant van de offensive line zouden Torrence of Mauch ook geen slechte aanwinsten zijn voor Daniel Jones en Saquan Barkley.

Verdedigend gezien zijn de defensive line en pass rush een positie waar versterking nodig is. De eerste rang DL en EDGE-spelers zijn weg, maar daarachter zijn Smith (DL) en spelers als Felix Anudike-Uzomah, Adetomiwa Adebawore, BJ Ojulari en Tuli Tuipulotu (DE/EDGE) nog beschikbaar. Tot slot kan ook de secondary, en dan vooral cornerback, wel wat versterking gebruiken. Spelers als Ringo, Forbes en Smith zijn opties. De Giants kiezen uiteindelijk tussen Addison, Flowers en Forbes. Het team uit New York gaat uiteindelijk voor de best beschikbare receiver: Addison.

#26: DALLAS COWBOYS: MICHAEL MAYER | TE

De Cowboys zullen met deze pick kijken naar versterking op running back (Jahmyr Gibbs), Tight End (Michael Mayer) en guard (Torrence en Mauch). Op het gebied van receivers zou Flowers kunnen, maar met de aanwinst van Brandin Cooks lijkt deze positie met drie a vier posities goed gevuld. Dit kan van de drie andere positites niet gezegd worden, waardoor Gibbs, Mayer, Torrence en Mauch serieuze opties zijn met deze pick.

Verdedigend gezien kan linebacker of safety op zich wel wat hulp gebruiken, maar de beste optie op safety is al weg (Branch) en de linebackers in deze draft zijn eigen geen first round pick waard. De kans lijkt dus redelijk groot te zijn dat de Cowboys met deze pick besluiten een aanvallende versterking te draften. Uiteindelijk draften de Cowboys met Mayer nog een wapen voor Prescott en de opvolger van de vertrokken Dalton Schultz.

#27: BUFFALO BILLS: O’CYRUS TORRENCE | OG

Daar waar een explosieve running back als Gibbs (tevens een goede pass catcher) prima bij de Bills zou passen, hebben de Bills al drie running backs + Josh Allen op hun roster staan. Op receiver en tight end is dit team ook al prima gevuld, waardoor Flowers (WR) wellicht een optie is als de value op de andere posities laag is. De offensive line heeft wel wat versterking nodig, en met Harrison (LT), Jones (RT) Mauch en Torrence (OG) hebben de Bills hier in ieder geval opties genoeg.

Verdedigend gezien zou pass rush een optie kunnen zijn, maar de Bills hebben al enorm veel defensive lineman en pass rusher tot hun beschikking, Tevens zijn de spelers die nu beschikbaar zijn op die posities, op Smith na, niet echt een first round pick waard. Hetzelfde geldt eigenlijk op op linebacker. Simpson zou middle linebacker kunnen spelen, maar is beter als outside linebacker. Op cornerback hebben de Bills al veel opties, maar met Forbes is er nog wel een waardevolle cornerback beschikbar. Het gaat uiteindelijk tussen Flowers, Torrence en Jones, waarna de Bills gaan voor Torrence.

#28: CINCINNATI BENGALS: DAWAND JONES | OT

De Bengals hebben achter Ja’Marr Chase, Tee Higgins en Tyler Boyd niet veel receivers, waardoor een Flowers zeker een optie zou zijn met deze pick. Ook op running back is er ruimte voor versterking, met Gibbs als beste optie. Ook de positie right tackle en left guard zijn versterkbaar, met Jones en Mauch als beste opties op deze plek in de draft.

Verdedigend gezien zou linebacker (Simpson, Campbell, Sanders) geen slechte optie zijn, terwijl ook strong safety (Anthony Johnson Jr en Antonio Johnson (meer een full safety) beschikbare opties zijn om naast Dax Hill (free safety) te zetten. Daarnaast kan Forbes zowel vanuit de slot als outside cornerback de secondary van de Bengals versterken. De keuze gaat uiteindelijk tussen Gibbs, Jones, Mauch en Forbes, waarna de Bengals voor Jones gaan als hun right tackle van de toekomst.

#29 NEW ORLEANS SAINTS: BRIAN BRESEE | DT

Bij de Saints zullen ze aanvallend gezien met deze pick vooral kijken naar outside receivers en de offensive line. Flowers is beschikbaar, maar wordt vooral als slot receiver gezien. De beste outside receiver die nu beschikbaar is met deze pick is Jalin Hyatt, die als deep threat zou kunnen fungeren voor Derek Carr. Wat betreft offensive line zijn Harrison (tackle) en Mauch (tackle en guard) opties.

Verdedigend gezien is er hulp nodig op pass rush, waar Cameron Jordan er eigenlijk alleen voor staat. Spelers als Anudike-Uzomah, Adebawore, Ojulari en Tuipulotu kunnen hier opties zijn, net zoals een defensive tackle als Smith. Op linebacker (Simpson, Sanders, Campbell) is er ook nog aardig wat waarde te halen met deze pick. Het gaat tussen Mauch (die op left guard kan spelen), Bresee en Smith, en de Saints kiezen uiteindelijk voor Bresee.

#30: PHILADELPHIA EAGLES: JAHMYR GIBBS | RB

Met hun tiende pick besloten de Eagles in deze draft hun defensive line te verjongen met Calijah Kancey. De Eagles, die afgelopen seizoen nog in de Super Bowl stonden, hebben de luxe dat ze in de eerste ronde nog een keer mogen kiezen. Wederom zullen de Eagles hier kijken naar een Mauch, die multifunctioneel is (tackle en guard) en straks wanneer Cam Jurgers of Landon Dickerson naar center verhuis als opvolger van Jason Kelce op right guard of left guard zou kan spelen. Een running back als Gibbs is ook een optie.

Verdedigend gezien kunnen de Eagles wel wat hulp of linebacker, safety en cornerback gebruiken. Hierbij gaat het dan vooral om versterking in de breedte. Op linebacker hebben de Eagles in deze mock draft nog keuze zat, met Simpson, Campbell, Sanders en Henley die allemaal nog beschikbaar zijn. Op safety zijn Johnson Jr (free safety) en Johnson (strong safety) een optie, terwijl Forbes op cornerback een uitstekende pick zou zijn op deze plek in de draft. Het gaat tussen Gibbs, Mauch en Forbes, waarna de Eagles gaan voor Gibbs als toevoeging aan Rashaad Penny en Kenneth Gainwell.

#31: KANSAS CITY CHIEFS: FELIX ANUDIKE-UZOMAH | DE/EDGE

Als afsluiten van de eerste ronde, die uit 31 en niet 32 picks bestaat, mogen de Super Bowl-winaars van het afgelopen seizoen zich versterken: de Kansas City Chiefs. Nu Gibbs in deze mock draft van het bord is, kan er een streep door de running backs. Op receiver kunnen de Chiefs wel een Flowers, Hyatt of Nathaniel Dell gebruiken, terwijl de offensive line vooral in de breedte wel een multifunctionele spelers als Mauch of een left tackle als Harrison kan gebruiken.

Verdedigend gezien zullen de Chiefs vooral kijken naar pass rush en hun defensive line, want op linebacker, safety en cornerback zit het team zeker qua basisopstelling prima. In de breedte zou een Forbes bijvoorbeeld echter geen slechte keuze zijn op cornerback. Bij de pass rushers moeten we de namen van Anudike-Uzomah, Adebawore, Ojulari en Tuipulotu noemen, terwijl er qua defensive tackles niet veel meer over is voor de eerste ronde. De Chiefs kiezen er hier voor om hun pass rush te versterken met Anudike-Uzomah.

Foto: Scott Wachter/USA TODAY Sports

Lars Leeftink
Lars Leeftink
Adjunct-hoofdredacteur, eindredacteur voor de NBA en college football/basketbal en terug te vinden in 3000 SportAmerika podcasts. Heeft de Amerikaanse sporten leren kennen via videogames. Volgt sindsdien bijna alle Amerikaanse sporten. De NFL en NBA Draft zijn mijn jaarlijkse guilty pleasure.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen