NHL Play-Offs: Florida brult en Dallas de baas in Texas

De tweede ronde van het postseason is inmiddels alweer een paar dagen onderweg en de series zijn stuk voor stuk het bekijken waard. Afgelopen kruisten Florida en Toronto voor de tweede maal de degens en opnieuw trokken de Panthers aan het langste eind. In Seattle werden de Kraken vakkundig onschadelijk gemaakt door Dallas en is de stand na twee wedstrijden weer keurig in evenwicht.

EASTERN CONFERENCE 1/2 FINALE

GAME 2: FLORIDA PANTHERS – TORONTO MAPLE LEAFS

Florida Panthers zit nog altijd in de zo gewenste ‘flow’. In de tweede wedstrijd in de serie tegen Toronto Maple Leafs ging de ploeg van head coach Paul Maurice er andermaal met de zege vandoor. Aan de hand van opnieuw een uitblinkende Sergei Bobrovsky — 35 saves — zegevierden de Panthers met 3-2.

Toch keek de reuzendoder — te sterk voor Boston Bruins over zeven wedstrijden — na twintig minuten tegen een 1-2 achterstand aan. Vroege goals van Alexander Kerfoot en Ryan O’Reilly gaven de Leafs na vijf minuten een comfortabel ogende 0-2 voorsprong. De spanning werd nog voor het verstrijken van de eerste periode door Anton Lundell terug in de wedstrijd gebracht.

Paul Maurice heeft met scherp gegoten tijdens de thee, want nog geen anderhalve minuut onderweg in de tweede was het plots 3-2 in het voordeel van de Panthers. Goals van Alexander Barkov en Gustav Forsling kreeg het thuispubliek op de banken. Dat er in het vervolg meer spanning dan goed ijshockey was waar te nemen, deed niets af aan het feit dat ook Game 2 een absolute kraker was.

UP NEXT

De Panthers zijn gaan vliegen. Met alweer haar vijfde postseason overwinning op een rij, lijkt de ploeg van head coach Paul Maurice aan een ongekende zegereeks begonnen. Met een 2-0 voorsprong staat in de nacht van zondag op maandag (00:30 uur Nederlandse tijd) Game 3 op het programma. Voor de Leafs wordt het in ieder geval reeds do-or-die. Maar daar houden ze van in Toronto.

Tussenstand: Florida leidt de serie, 2-0

WESTERN CONFERENCE 1/2 FINALE

GAME 2: SEATTLE KRAKEN – DALLAS STARS

Dallas Stars heeft na de Pavelski show en nederlaag in Game 1 afgelopen nacht de serie weer in evenwicht getrokken. De ploeg van head coach Peter DeBoer liet er geen gras over groeien en had Seattle Kraken vanaf minuut één in de touwen.

De zeperd van Game 1 werd na een aftastende eerste periode weggepoetst in de tweede. Na goals van Wyatt Johnston, Evgenii Dadonov en wie anders dan Joe Pavelski grepen de Texanen met een 1-3 tussenstand (tegentreffer op naam van Tye Kartye) de macht. Het gaspedaal aan de kant van Seattle werd in de derde periode flink ingedrukt, maar Tyler Seguin gooide halverwege de wedstrijd met op aangeven van Thomas Harley en Roope Hintz in het slot. Jordan Eberle zorgde nog voor de 2-4, maar die kwam te laat. Daniel Sprong kon zijn stempel deze wedstrijd niet drukken, al kwam de Nederlander wel meer dan elf minuten op het ijs.

UP NEXT

In de nacht van zondag op maandag 03:30 uur Nederlandse tijd wordt Game 3 in de Climate Pledge Arena in gang geschoten. Na een razend spannende eerste wedstrijd, lijkt Dallas op basis van kwaliteit de bovenhand te nemen. Toch zullen de Stars met een schuin oog richting Colorado hebben gekeken. De aftredend kampioen beet over zeven wedstrijden de tanden stuk op de “broekie der franchises”. Dave Hakstol heeft na Game 2 in ieder geval genoeg huiswerk te doen.

Tussenstand: Serie weer in evenwicht, 1-1

Coverfoto: Frank Gunn/The Canadian Press