Bucks nemen na vijf jaar afscheid van Budenholzer

Een week na hun verrassende uitschakeling in de eerste ronde van de NBA Playoffs hebben de Milwaukee Bucks keihard ingrepen. Mike Budenholzer, die al jaren met succes de head coach is, is ontslagen.

Budenholzer is de afgelopen vijf seizoenen met succes de head coach van de Bucks geweest. Tijdens alle seizoenen haalde hij de playoffs met de Bucks, met in 2019-20 en 2021-22 een exit in de Conference Semifinals en in 2018-19 de uitschakeling in de Conference Finals. In 2020-21 werd hij kampioen met de Bucks door de Suns in de NBA Finals te verslaan. Het was het eerst kampioenschap van de Bucks sinds 1971.

In al zijn seizoenen bij de Bucks eindigde hij tijdens het reguliere seizoen als #1 seed in de Central Divison en was of zat hij met de Bucks telkens in de buurt van de #1 seed in de Eastern Conference. Zo ook in 2022-23, waarin de Bucks dus in vijf games werden verslagen door Jimmy Butler en de Heat in de eerste ronde. Ondanks alles wat Budenholzer de afgelopen jaren heeft laten zien, was het niet genoeg om zijn baan te houden.

HOE NU VERDER?

Het team zal op zoek moeten naar een nieuwe head coach, voor het eerst sinds 2017-18. Qua roster zal er niet veel aan het team gaan veranderen, gezien het feit dat het merendeel van de spelers ook volgend jaar nog onder contract staat. Toch zijn onder meer Brook Lopez, Jae Crowder, Joe Ingles, Goran Dragic, Wesley Matthews, allemaal veteranen, free agents komend offseason. Momenteel hebben de Bucks zeven spelers onder contract voor 2023-24. Khris Middleton en Jevon Carter hebben allebei een spelersoptie voor komend seizoen, die ze waarschijnlijk wel gaan lichten.

Foto: Sam Navarro-USA TODAY Sports

Lars Leeftink
Lars Leeftink
Adjunct-hoofdredacteur, eindredacteur voor de NBA en college football/basketbal en terug te vinden in 3000 SportAmerika podcasts. Heeft de Amerikaanse sporten leren kennen via videogames. Volgt sindsdien bijna alle Amerikaanse sporten. De NFL en NBA Draft zijn mijn jaarlijkse guilty pleasure.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen