NHL Play-offs: Florida en Seattle zetten postseason op zijn kop

Holy moly.. Hebben we hier even een verrassing te pakken. Topfavoriet Boston Bruins verslikt zich over zeven wedstrijden in de ploeg van Paul Maurice en gaat met de grootst mogelijke staart tussen de benen op vakantie.

EASTERN CONFERENCE 1/4 FINALE

GAME 7: BOSTON BRUINS – FLORIDA PANTHERS

De vloek van de Presidents Trophy blijft ook na dit seizoen in stand. Afgelopen nacht kwam de grootste nachtmerrie voor de Bruins uit. In Game 7 ging Florida er met de winst vandoor en plaatst zich voor de tweede ronde van de playoffs.

Florida begon voortvarend en pakte direct de controle over de wedstrijd. Halverwege de tweede periode stond er een dik verdiende 2-0 voorsprong op het scorebord. De zesde versnelling waar Boston dit seizoen bekend om stond werd maar weer eens van stal gehaald. 

Met drie goals op een rij en nog een minuut op de klok, maakte het thuispubliek zich al langzaam op voor een opluchtingskreet. Brandon Montour snapte de thriller echter richting over time en het TD Garden viel oorverdovend stil.

Na een paar kansen over en weer werd Panthers centre Carter Verhaeghe het goudhaantje en schoot hij de Floridianen richting een best-of-7 met Toronto Maple Leafs.

UP NEXT

We doen de prestaties van Florida hiermee wellicht te kort, maar als je als beste regular season ooit (!) – 65 overwinningen, 135 punten – een 3-1 voorsprong in de serie verspeelt, kun je met recht spreken van één van de grootste chokes in de NHL geschiedenis. 

Gemakzucht? Onderschatting? Of toch die dekselse Presidents vloek? Feit blijft dat de Panthers in een hele fijne, goede flow zitten en de tweede ronde tegen Toronto andermaal vuurwerk gaat opleveren. Playoffs, we’re lovin’ it.

Eindstand: Florida wint de serie met 4-3


WESTERN CONFERENCE 1/4 FINALE

GAME 7: COLORADO AVALANCHE – SEATTLE KRAKEN

Titelverdediger Colorado Avalanche is in de allesbeslissende Game 7 tegen Seattle Kraken tegen een enorm blauwtje aangelopen. De ploeg van head coach Jared Bednar verloor voor eigen publiek met 2-1 van Daniel Sprong en consorten.

Het was vanaf Game 1 al duidelijk dat dit niet zomaar een walk-over van de bovenste plank zou zijn. In de eerste periode leek het echter de kant van de Avs op te vallen. Met een schotenverhouding van 16:6 had het de Kraken flink in de touwen en leek het een kwestie van tijd voordat er ook geoogst ging worden. Dat oogsten gebeurde, alleen wel in het eigen doel. Een dubbelslag van zomeraanwinst Oliver Bjorkstrand én een ‘vintage’ Philipp Grubauer – nota bene tegen zijn oude ploeg – was genoeg voor Dave Hakstol en zijn manschappen om na Florida Panthers de tweede bust van de avond uit te delen.

UP NEXT

Het zal flink borrelen in het Front Office in Denver. Ondanks de blessureperikelen gaandeweg het seizoen was het op papier duidelijk de favoriet tegen “broekie” Seattle. De Kraken kruisen in de tweede ronde de degens met Dallas Stars, dat in zes wedstrijden met 4-2 afrekende met divisiegenoot Minnesota Wild.

Coverfoto: Michael Dwyer

Dennis Bakker
Dennis Bakker
Honkbal en ijshockey zijn de sporten waar zijn hart sneller van gaat kloppen. Heeft na MLB 1999 en NHL 2000 op de PS1 Chicago als sportstad geadopteerd. Go White Sox, Blackhawks, Bears en Bulls! Heeft daarnaast bovengemiddelde liefde voor Colorado Rockies, Winnipeg Jets en Vancouver Canucks en schaamt zich hier niet voor!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen