Warriors winnen game 7, 50 punten voor Curry

De Golden State Warriors hebben zich dankzij een overtuigende tweede helft in Game 7 van de eerste ronde van de NBA Playoffs tegen de Sacramento Kings geplaatst voor de volgende ronde. Daarmee zijn ze het laatste team dat zich van de volgende ronde verzekert.

#3 SACRAMENTO KINGS – #6 GOLDEN STATE WARRIORS: 120-100

De Sacramento Kings en Golden State Warriors bleken in de eerste ronde de enige teams te zijn die zeven duels nodig hadden om een beslissing te forceren. Het duel werd in Sacramento gespeeld, en beide teams begonnen nagenoeg fit aan het duel. Dit was in de eerste helft ook wel te merken, want het ging in een eerste helft waarin veel gescoord werd eigenlijk constant gelijk op. De ruststand, 56-58 in het voordeel van de Kings, gaf wat dat betreft het beeld van de eerste helft goed weer. Beide teams konden in deze eerste helft niet van elkaar weglopen, iets wat dus in de tweede helft moest gebeuren.

In het derde kwart begonnen de Warriors vervolgens het verschil te maken. Het derde kwart werd met 34-23 gewonnen door de Warriors, die daardoor met een 91-81 voorsprong begonnen aan het allesbeslissende vierde kwart in Sacramento. In het vierde kwart besloot Stephen Curry dat het wel klaar was met de playoffs van de Kings. Bijna eigenhandig zorgde hij ervoor dat de Warriors ook in het vierde kwart domineerde en uiteindelijk game 7 wonnen.

Zoals gezegd was Curry bij de Warriors de uitblinker. De point guard scoorde 50 punten, een career-high voor hem in de playoffs. Curry schoot zeven driepunters raak en voegde nog acht rebounds en zes assist toe aan zijn totaal. Kevon Looney viel niet op, maar scoorde wel 11 punten en noteerde 21 rebounds. Bij de Kings was Domantas Sabonis met 22 punten, 8 rebounds en 7 assist de uitblinker. Het was, bij lange na, niet goed genoeg voor de volgende ronde. De Warriors mogen zich op gaan maken voor een serie tegen LeBron James en de Los Angeles Lakers.