NHL play-offs: drama in Winnipeg, Sharks bijten terug


Nog 16 teams zijn over. Nog 16 gegadigden voor Lord Stanley’s Cup. Het is al een hele krachttoer om de play-offs te halen, maar eigenlijk begint het seizoen nu pas echt. Bij SportAmerika houden we je elke dag op de hoogte van de ontwikkelingen.DE HEADLINES

Warren Foegele liet in Game 4 al van zich horen en eiste ook in Game 5 al snel de aandacht op. Met z’n derde van de play-offs zette de aanvaller zijn Carolina Hurricanes al na 17 seconden op voorsprong. De thuisploeg kreeg daarna nog wat kansen om zichzelf wat meer lucht te geven, maar het was Alex Ovechkin die in de tweede periode z’n tweede van het postseason scoorde. Op de powerplay haalde de Rus snoeihard uit en klopte Petr Mrazek. De Tsjechische goalie had het druk, maar frustreerde de Washington Capitals met wat uitstekende saves. Teuvo Teravainen was tijdens het reguliere seizoen één van de meest productieve Canes, maar in de play-offs werd nog niet veel van ‘m vernomen. Dat veranderde in de slotminuut van de tweede periode. De Fin schoot de puck voorbij Braden Holtby voor wat later de gamewinner zou zijn.

DE HIGHLIGHTS

UP NEXT

TUSSENSTAND IN SERIE: serie in evenwicht 2-2
Als de Capitals dachten wel even simpel met deze Hurricanes af te rekenen, komen ze nu bedrogen uit. Thuis presteerde Carolina het hele seizoen al goed en die lijn trekken ze door in de play-offs. In de eerste vier wedstrijden hadden ze Alex Ovechkin aardig onder controle. De Rus wacht nog op z’n eerste goal 5-on-5, maar was al wel twee keer trefzeker op de powerplay. Zondag (02.00 uur CET) keert de serie terug naar Washington voor Game 6. Voor het eerst in deze serie stond Petr Mrazek op voor de Canes. De Tsjech had na drie wedstrijden een .897 save percentage, maar maakte dit donderdag ruimschoots goed. Met 30 saves was hij ongelooflijk belangrijk voor zijn ploeg.DE HEADLINES

De Winnipeg Jets wilden de eigen fans iets bewijzen. Gesteund door de zogenaamde whiteout moesten de Jets eindelijk eens winnen voor eigen publiek en het begin was dan ook fantastisch. Al na 12 tellen had Adam Lowry de puck achter Jordan Binnington gelegd. Met zijn tweede van de play-offs maakte Kevin Hayes er in de eerste periode ook nog 2-0 van. Winnipeg kreeg op de powerplay daarna de nodige kansen de voorsprong verder uit te bouwen, maar dit liet de ploeg na. Dit zou hen in de derde periode lelijk opbreken. Ryan O’Reilly gaf in die periode al snel een waarschuwingsschot met de 2-1. Toen was daar de curieuze gelijkmaker van Brayden Schenn en konden de Jets weer helemaal opnieuw beginnen. De grootste klap moest echter nog komen. Met nog 15 seconden op de klok strafte Jaden Schwartz de gemiste kansen van de Jets af: 2-3.

DE HIGHLIGHTS

UP NEXT

TUSSENSTAND IN SERIE: St. Louis leidt 3-2
Jets-coach Paul Maurice zal al zijn psychologische kennis van stal moeten halen om zijn team klaar te krijgen voor Game 6. Zondag (01.00 uur CET) kunnen de St. Louis Blues de serie op slot gooien, terwijl het er toch alle schijn van had dat Winnipeg met een voorsprong naar dat duel kon toeleven. Maurice zal de teleurstelling snel uit het systeem moeten krijgen. De coach kan moed putten uit het feit dat in deze serie de thuisploeg nog geen enkele wedstrijd heeft gewonnen. Winnipeg won dus al twee keer in St. Louis en zal dat opnieuw moeten doen om een Game 7 af te dwingen. De Jets moeten dan wel beter voor de dag komen op de powerplay. Winnipeg was 0-for-3 in Game 5.DE HEADLINES

De San Jose Sharks wilden eindelijk de eerste paar minuten weer eens overleven. Voor Team Teal was het een trend geworden dat ze vroeg op achterstand kwamen, maar dit keer draaide Tomas Hertl de rollen om. De Tsjechische technicus gaf de fanbase hoop door al snel de score te openen namens San Jose. Defensief zag het er allemaal wat beter uit bij de Sharks en de aanvallers vonden een weg langs Marc-André Fleury. Na de 2-0 van Logan Couture deden de Vegas Golden Knights iets terug in de persoon van Reilly Smith. De bezoekers probeerden de druk op te voeren, maar de beste kansen waren voor San Jose. Barclay Goodrow zorgde weer voor wat speling, maar Jonathan Marchessault liet SAP Center toch weer schrikken met z’n 3-2. Goals van Joe Pavelski en Tomas Hertl stelden in de slotfase de belangrijke zege veilig voor de Sharks.

DE HIGHLIGHTS

UP NEXT

TUSSENSTAND IN SERIE: Vegas leidt 3-2
De twee kemphanen gaan zondag (of maandag, de tijd wordt nog bepaald) de strijd weer aan in Las Vegas. Opnieuw betreft het voor San Jose een do or die wedstrijd, maar de Sharks zullen toch wat moed putten uit Game 5. Martin Jones maakte op z’n tijd knappe en belangrijke saves en de aanvallers weten dat Fleury ook maar een mens van vlees en bloed is. Ook wat de discipline betreft kan DeBoer tevreden zijn. Van een polonaise naar de strafbank was dit keer geen sprake, maar de Golden Knights waren wel weer dodelijk op de powerplay. Beide goals in Game 5 werden gescoord met een man meer op het ijs. De Golden Knights zullen de nederlaag snel van zich afschudden en weten dat ze in deze serie al twee keer oppermachtig waren thuis.

Cover Photo: Bruce Bennett/Getty Images

Hans Mulder
Hans Mulder
Dankzij de Braves en de Twins gegrepen door MLB. Wat later door een simpele videogame besmet met 't ijshockeyvirus en blij dat ik hier beide liefdes mag beschrijven.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen