NBA Playoffs 2019: Celtics, Bucks en Rockets op 2-0

Op de vijfde dag van de NBA Playoffs werden er drie wedstrijden gespeeld. De Boston Celtics wonnen dankzij Kyrie Irving en Jayson Tatum van de Indiana Pacers, terwijl de Bucks de Pistons versloegen. Ook de Rockets kwamen op een 2-0 voorsprong.

GAME 2: BOSTON CELTICS 99 – 91 INDIANA PACERS

THE HEADLINES

De Boston Celtics hebben ook de tweede wedstrijd in de playoffs-serie tegen de Pacers winnend afgesloten. Na het lastige openingsduel ging het ook in het tweede duel niet gemakkelijk. De Indiana Pacers hadden het grootste gedeelte van de wedstrijd de voorsprong in handen. Echter was het Jayson Tatum die in de slotminuut van de wedstrijd een belangrijke driepunter raak schoot en zodoende de Celtics op voorsprong bracht. Dankzij goed verdedigend werk van de Celtics en miscommunicatie bij de Pacers scoorde de ploeg uit Indiana niet meer en won Boston.
Kyrie Irving speelde een ijzersterke wedstrijd. De point-guard was net zoals in de eerste wedstrijd de uitblinker. Hij is dan ook de voornaamste reden dat de Celtics nu op een 2-0 voorsprong staan. Met 37 punten, zes rebounds, zeven assists, zes driepunters en een schotpercentage van 57.7% was hij tijdens het tweede duel doorslaggevend. Bij de Pacers was Bojan Bogdanovic met 23 punten, acht rebounds en vier driepunters de topscorer.

THE HIGHLIGHTS

UP NEXT

De Celtics hebben beide thuiswedstrijden gewonnen en staan nu 2-0 voor in de serie. De volgende twee wedstrijden zullen in Indiana gespeeld worden, waarvan de eerste in de nacht van vrijdag op zaterdag (02:30) op het programma staat.

GAME 2: MILWAUKEE BUCKS 120 – 99 DETROIT PISTONS

Giannis Antetokounmpo en de Milwaukee Bucks zijn op eenvoudige wijze op een 2-0 voorsprong gekomen. In de tweede thuiswedstrijd werd er andermaal zeer ruim gewonnen van de Detroit Pistons. De Pistons deden in de eerste helft goed mee en gingen zelfs met een voorsprong de rust in. In het derde kwart liep Milwaukee echter uit en keken ze niet meer om. Het verschil zou uiteindelijk nog aardig groot worden.
Antetokounmpo speelde andermaal een sterke wedstrijd met 26 punten, 12 rebounds en vier assists. Ook Eric Bledsoe en Khris Middleton waren zeer belangrijk met respectievelijk 27 en 24 punten. Detroit moet het nog steeds doen zonder de geblesseerde Blake Griffin. Hierdoor hebben de Pistons veel neer moeite met scoren, getuige de 74 en 99 gescoorde punten in de eerste twee duels. De Pistons houden hoop op een eventuele terugkeer van Griffin komend weekend in Detroit. Luke Kennard was tijdens het tweede duel van de serie met 19 punten de topscorer.

UP NEXT

De Detroit Pistons bevinden zich in het nauw met een 2-0 achterstand. Echter is het nog niet afgelopen voor de ploeg van coach Dwane Casey. Zaterdagnacht om 02:00 uur staat de eerste thuiswedstrijd voor Detroit op het programma. Beide duels zullen door de Pistons gewonnen moeten worden. Gebeurt dit niet, dan lijkt uitschakeling onoverkoombaar.

GAME 2: HOUSTON ROCKETS 118 – 98 UTAH JAZZ

Net zoals in het eerste duel tegen de Houston Rockets waren de Utah Jazz ook in het tweede duel compleet kansloos. De Jazz zullen de twee duels in Houston dan ook snel willen vergeten. In beide duels was er namelijk geen moment spraken van een spannende wedstrijd. Na het eerste kwart (19-39) had zo’n beetje iedereen al door waar het duel heen zou gaan. De voorsprong van twintig punten werd door de Rockets in het tweede kwart zelfs uitgebreid. In de tweede helft was het duel vervolgens gespeeld en viel er voor beide teams geen eer meer te behalen.
James Harden was de man van de wedstrijd. The Beard noteerde maar weer eens een triple double (32 PTS, 13 REB en 10 AST). Hij kreeg niet eens heel veel steun van zijn teamgenoten, maar het bleek genoeg te zijn om het duel voor rust al te beslissen. Bij de Jazz was Ricky Rubio met 17 punten en negen assists zo’n beetje het enige lichtpuntje. Hij was samen met bankspeler Royce O’Neal (17 PTS) de topscorer bij de ploeg uit Utah.

UP NEXT

De Jazz zullen de twee duels in Houston snel moeten vergeten en zichzelf moeten resetten. Zaterdagnacht om 04:30 zal de serie namelijk verhuizen naar Utah, waar de Jazz doorgaans moeilijk te verslaan zijn. Wil Utah de serie nog enigszins spannend maken, moeten beide duels in eigen huis gewonnen worden. Voor Houston is de opdracht simpel. Een uitzege lijkt genoeg te zijn om het na vijf wedstrijden in eigen huis af te kunnen maken.

(Coverfoto: AP Photo/Charles Krupa)

Thijs Verkuil
De dag dat Kobe Bryant zijn laatste wedstrijd speelde, was voor mij het begin dat ik basketbal ben gaan volgen. Vanaf 2016 fan van de Brooklyn Nets. Eerst als grap om het slechtste team in de NBA te supporten, maar dat werd al gauw fanatiek en kijk sinds 2017 eigenlijk alle wedstrijden live.