NBA Playoffs 2019: Warriors en 76ers boeken uitzege

Tijdens dag zes van de NBA Playoffs boekten de Warriors en de 76ers belangrijke uitzege’s om zo hun thuisnederlaag weer weg te poetsen. De Spurs wonnen wel in eigen huis en staan hierdoor net zoals de Warriors en de 76ers na drie duels op een 2-1 voorsprong.

GAME 3: BROOKLYN NETS 115 – 131  PHILADELPHIA 76ERS

THE HEADLINES

De 76ers hebben hun ritme gevonden. Na het dramatische openingsduel wonnen de 76ers in eigen huis op indrukwekkende wijze het tweede duel. Ook het derde duel werd met overtuiging gewonnen. Net zoals in het tweede duel was het de tweede helft die tijdens Game 3 beslissend was. Gedurende de eerste helft waren de Nets en de 76ers namelijk aan elkaar gewaagd. Zonder Joel Embiid en met Greg Monroe in de basis zouden de 76ers uiteindelijk de tweede helft (en voornamelijk het vierde kwart) domineren.
Ben Simmons, JJ Redick en Tobias Harris waren bij de 76ers de uitblinkers. Ben Simmons scoorde 31 punten en voegde daar negen assists en vier rebounds aan toe. JJ Redick (26 PTS, 5 3PT) en Tobias Harris (29 PTS, 16 REB en 6 3PT) waren niet te houden van de driepuntlijn. Bij de Nets waren D’Angelo Russell en Caris LeVert de topscorers. Beide spelers scoorden 26 punten tijdens het eerste thuisduel van de Nets.

THE HIGHLIGHTS

UP NEXT

Veel rust zullen beide teams niet hebben. Zaterdagavond (21:00) staat het vierde duel tussen beide teams al op het programma. Winnen de 76ers weer, dan lijkt de serie wel op slot te zitten. Winnen de Nets, dan kan het nog letterlijk elke kant op.

GAME 3: SAN ANTONIO SPURS  118 – 108 DENVER NUGGETS

De Spurs wonnen afgelopen nacht als enige hun thuisduel. Nadat de twee duels in Denver gesplitst werden (1-1), hebben de Spurs de touwtjes nu weer wat steviger in handen. Drie kwarten lang ging het eerste duel in San Antonio gelijkop, maar in het vierde kwart liepen de Spurs weg bij de Nuggets. De ploeg uit Denver had geen antwoord op de prestaties van de ploeg van Gregg Popovich en moest zo een nederlaag slikken.
Derrick White speelt deze hele serie al fantastisch en was ook afgelopen nacht weer de man van de wedstrijd. Met 36 punten (career-high), vijf rebounds, vijf assists en drie steals leidde hij de Spurs in de slotfase naar de zege. DeMar DeRozan was met 25 punten, vier rebounds, vijf assists en dries steals bijna net zo doorslaggevend als White. Bij de Nuggets waren Nikola Jokic (22 PTS, 8 REB, 7 AST) en Malik Beasley (20 PTS, 9 REB) de topscorers.

UP NEXT

Zaterdagavond om 23:30 staat het vierde duel alweer op het programma. Een must win voor de Nuggets om de spanning erin te houden, een must win voor de Spurs om een grote stap te zetten richting de volgende ronde.

GAME 3: LA CLIPPERS 105 – 132 GOLDEN STATE WARRIORS

De Warriors hebben afgelopen nacht laten zien dat het tweede duel in deze serie een incident was. De historische comeback van de Clippers in Oakland bleek in het derde duel geen vervolg te krijgen. Vanaf de eerste basket domineerde de Warriors, die het de rest van de playoffs zonder DeMarcus Cousins moeten doen. Even waren de Clippers in staat om terug te vechten, maar in het derde kwart liepen de Warriors definitief weg van de thuisploeg. De voorsprong zou aan het einde van de wedstrijd zelfs even oplopen naar dertig punten.
Bij de Warriors was het dit keer niet Stephen Curry, maar Kevin Durant die de topscorer was. Met 38 punten, zeven assists en vier rebounds was hij de man van de wedstrijd. Stephen Curry scoorde 21 punten en schoot vier driepunters binnen. Bij de Clippers was Ivica Zubac opvallend genoeg de sterspeler. Hij scoorde 18 punten en greep 15 rebounds tijdens de eerste thuiswedstrijd van de Clippers.

UP NEXT

Zondagavond om 21:30 staat het vierde duel in de serie op het programma. Een must win voor de Clippers, die bij een nederlaag na vijf wedstrijden wel eens klaar zouden kunnen zijn. Dankzij deze nederlaag zullen de Clippers namelijk nog een keer in Oracle Arena moeten winnen om een ronde verder te kunnen komen. De Warriors zullen zo snel mogelijk af willen zijn van de Clippers om voldoende rust te krijgen richting de tweede ronde.

(Cover Photo: Elsa/Getty Images)