NHL Play-Offs: Dallas wederom de sterkste en brengt verschil in WCF terug tot één

Dallas Stars is nog altijd in de race om de Stanley Cup Final. Nadat de ploeg van head coach Peter DeBoer tegen een 3-0 achterstand in de serie aankeek, brachten ze afgelopen vrijdagnacht het verschil terug tot 3-1. In Sin City lieten de Texanen er echter geen gras over groeien en is het verschil terug gebracht tot één, 3-2.

WESTERN CONFERENCE FINAL

GAME 5: VEGAS GOLDEN KNIGHTS – DALLAS STARS

Nadat de Stars vrijdag de serie richting “overtime” trokken, waren ze ook afgelopen nacht in Sin City de sterkste. De ploeg van head coach Peter DeBoer won Game 5 uiteindelijk met 4-2. Zonder de geschorste Jamie Benn — twee wedstrijden na een crosscheck op het hoofd van Mark Stone — werd een unusual suspect de gevierde man aan de kant van de Texanen.

De wedstrijd ontbrandde direct en de kansen stapelden zich op aan beide kanten. Een herhaling van Game 4 zetten leek in de maak, want zowel Adin Hill als Jake Oettinger lieten ‘vintage stuff’ zien. Ivan Barbashev bracht het thuispubliek na goed voorbereidend werk van Jack Eichel halverwege de eerste in extase, 1-0. Luke Glendening zorgde vrij snel daarna voor het evenwicht, waarmee beide ploegen met een 1-1 stand de kleedkamers opzochten.

Nadat Chandler Stephenson en Jason Robertson in de tweede periode de score op 2-2 brachten, werd de derde periode een show van Ty Dellandrea. De first-round pick van 2018 — dertiende overall — schoot Dallas halverwege op voorsprong en gooide een krappe twee minuten later de wedstrijd in het slot. De 22-jarige forward was het meest attent op een rebound van Max Domi en noteerde hiermee de 4-2 eindstand op het scorebord.

UP NEXT

De Stars leven nog altijd in de Western Conference Final. Op de overwinning van afgelopen nacht viel niets af te dingen en de Texanen kunnen in de nacht van maandag op dinsdag voor eigen publiek de remontada kracht bij zetten, door er 3-3 in de serie van te maken.

Leuk detail: Na al het “geweld” in de voorbije playoff weken, telde deze wedstrijd slechts één penalty — tripping Mason Marchment –. Men kan het dus wel: ‘Simply playin’ the game’.

Coverfoto: Stephen R. Sylvanie-USA TODAY Sports

Dennis Bakker
Dennis Bakker
Honkbal en ijshockey zijn de sporten waar zijn hart sneller van gaat kloppen. Heeft na MLB 1999 en NHL 2000 op de PS1 Chicago als sportstad geadopteerd. Go White Sox, Blackhawks, Bears en Bulls! Heeft daarnaast bovengemiddelde liefde voor Colorado Rockies, Winnipeg Jets en Vancouver Canucks en schaamt zich hier niet voor!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen