NHL Play-Offs: Dallas pakt laatste strohalm in Western Conference Final

Waar in de Eastern Conference Florida Panthers zich gisteren reeds plaatste voor de Stanley Cup Final, kon afgelopen nacht Vegas Golden Knights ook in het westen een sweep bewerkstelligen. De ploeg van head coach Bruce Cassidy liep echter in het mes en won Dallas Stars na overtime. Een wedstrijd die vooral dicht bij elkaar bleef door de goalies.

WESTERN CONFERENCE FINAL

GAME 4: DALLAS STARS – VEGAS GOLDEN KNIGHTS

De twee goalies maakten van Game 4 tussen Dallas Stars en Vegas Golden Knights een wedstrijd die het kijken waard was. Vooral in de derde periode stapelden de scoringskansen voor beide ploegen zich op, maar hielden Adin Hill en Jake Oettinger de score ogenschijnlijk met speels gemak in evenwicht.

In de eerste twee periodes had Dallas de controle over de wedstrijd. Na een gelijk opgaande eerste periode met treffers van William Karlsson en Jason Robertson, tikten de Stars de Sin City bewoners in het tweede gedeelte van het ijs. Met eveneens één treffer van beide kanten (Jonathan Marchessault en Jason Robertson), werd de derde periode meer spannend dan goed. Joe Pavelski werd in overtime uiteindelijk het goudhaantje, door op de powerplay goed voorwerk van Miro Heiskanen en Roope Hintz vakkundig af te ronden.

UP NEXT

De Stars verlengen de serie met minimaal één wedstrijd. Op sommige momenten in de wedstrijd proefde je wat “cruise control” bij de Golden Knights. Zaak aan head coach Bruce Cassidy om eventueel gemakzucht buiten de kleedkamer te houden. Game 5 staat voor aanstaande zondagnacht gepland. Om 02:00 uur Nederlandse tijd vangt deze aan.

Tussenstand: Golden Knights leiden de serie, 3-1

Coverfoto: Tony Gutierrez

Dennis Bakker
Dennis Bakker
Honkbal en ijshockey zijn de sporten waar zijn hart sneller van gaat kloppen. Heeft na MLB 1999 en NHL 2000 op de PS1 Chicago als sportstad geadopteerd. Go White Sox, Blackhawks, Bears en Bulls! Heeft daarnaast bovengemiddelde liefde voor Colorado Rockies, Winnipeg Jets en Vancouver Canucks en schaamt zich hier niet voor!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen