Celtics dwingen game 6 af met overtuigende zege

De Boston Celtics zijn begonnen aan hun doel om het eerste team ooit te zijn dat van een 3-0 achterstand terug weet te komen om een serie met 4-3 te winnen. Game 5 ging, in Boston, naar de Celtics met 110-97.

#2 BOSTON CELTICS – #8 MIAMI HEAT: 110-97

Beide teams begonnen in Boston fit aan game 5 van de serie tussen beide teams. De Celtics sloegen in het eerste kwart meteen toe en zouden in dit kwart hun uiteindelijk beslissende voorsprong opbouwen. Met een 35-20 eerste kwart gingen de Celtics met een voorsprong van vijftien punten het tweede kwart in. Het tweede (24-26) en derde (28-29) kwart gingen beide teams vervolgens gelijk op.

Het was het vierde kwart waarin de Heat nog een kleine poging deden om het gat te dichten. Ondanks een 25-20 vierde kwart voor de Heat kwamen ze in dat kwart niet echt meer in de buurt van een overwinning. De Celtics dwongen zo op overtuigende wijze, net zoals in Game 4, een volgende wedstrijd af. Dit keer in Miami.

UITBLINKERS

Echte uitblinkers waren er niet tijdens dit duel. Bij de Celtics kwamen vier spelers boven de twintig punten uit: Derrick White (24 PTS), Marcus Smart (23 PTS), Jaylen Brown (21 PTS) en Jayson Tatum (21 PTS, 8 REB, 11 AST). Bij de Heat kwam er niemand boven de twintig punten uit en waren er vijf spelers boven de tien punten. Drie daarvan kwamen vanaf de bank: Duncan Robinson, Caleb Martin en Haywood Highsmith. De andere twee spelers waren Jimmy Butler en Bam Adebayo.

Game 6 wordt in de nacht van zaterdag op zondag om 02:30 uur gespeeld.

Foto: Brian Fluharty-USA TODAY Sports

Lars Leeftink
Lars Leeftink
Adjunct-hoofdredacteur, eindredacteur voor de NBA en college football/basketbal en terug te vinden in 3000 SportAmerika podcasts. Heeft de Amerikaanse sporten leren kennen via videogames. Volgt sindsdien bijna alle Amerikaanse sporten. De NFL en NBA Draft zijn mijn jaarlijkse guilty pleasure.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen