NHL Play-Offs: Colorado verdubbelt voorsprong in Western Conference

Na een waanzinnige Game 1 waarin er na afloop veelvuldig werd nagepraat over de twijfelachtige goal van Cale Makar, was het afgelopen nacht tijd voor Game 2 van de Western Conference. Darcy Kuemper staat geblesseerd aan de kant met een mysterieuze upper-body blessure, maar stelde vervanger Pavel Francouz allesbehalve teleur. De Western Conference staat nu al voor een beslissende fase in Edmonton.

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is wcfg2-1024x172.png

Net als in Game 1 van de ´Battle of Alberta´, waren ook Colorado en Edmonton in de eerste ontmoeting in de Conference Final on fire. Met dat in het achterhoofd was de tactiek van head coaches Jared Bednar en Jay Woodcroft iets behoudender. Een meer gesloten defensie leidde ertoe dat het duel langzaam op gang kwam. Met een excellerende Francouz — shutout en 24 saves — tussen de palen pakte Colorado de verdiende zege.

FRANCOUUUUUZ

De eerste periode ging geheel volgens het plan van Bednar. Ondanks het aftasten van beide ploegen was het met een aantal powerplay mogelijkheden toch Colorado dat kansen kreeg om de score te openen. Met zelfs een behoorlijke tijd op de 5 v 3 laakte de aanvallende machine tot dusverre.

Het kwartje viel in de tweede periode vrijwel direct de kant van de Avalanche op. In iets meer dan twee minuten maakten de Avs er 3-0 van. De score werd geopend door Artturi Lehkonen, die het meest attent was om het schot van Nazem Kadri de goede richting op te tikken, 1-0. Nauwelijks bijgekomen van de openingstreffer verdubbelde Josh Manson met een kiezelhard schot de score, 2-0. Mikko Rantanen maakte het trio compleet, door voor de derde wedstrijd op een rij zijn naam op het scoreformulier te noteren.
Desondanks gaven de Canadezen nog even gas aan het einde van de tweede periode. Met twee powerplay mogelijkheden wankelde de blue-line van Colorado, maar bleef het na veertig minuten 3-0.

MASTERCLASS GAME-KILLING

De manschappen van Jared Bednar hadden een duidelijke opdracht meegekregen in de laatste twintig minuten. Met volwassen ijshockey en georganiseerde linies werd de wedstrijdklok vakkundig naar beneden gebracht. Dat de tactiek werkte was terug te zien in de spelopvatting van Edmonton. Met een verdubbeling aan schoten vanuit de zijkanten had Colorado de Oilers exact waar ze ze hebben wilden. Na een elbowing penalty op Cale Makar maakte Nathan MacKinnon op de powerplay aan alle Canadese illusies een einde, 4-0.

UP NEXT

Man of the match in Game 2 was zonder twijfel de vandaag jarige Colorado-goalie Pavel Francouz. Met een uitstekend optreden redde hij alle 24 schoten van Edmonton en noteerde hij zijn eerste shutout van dit postseason. Desondanks is het voor de Avs te hopen dat ook Darcy Kuemper nog een rol van betekenis kan gaan spelen.

De serie verhuist na twee wedstrijden Colorado richting Edmonton. In Rogers Place staan Game 3 en 4 op het programma. Gezien de huidige 2-0 tussenstand wordt het do-or-die voor de Oilers.

Dennis Bakker
Dennis Bakker
Honkbal en ijshockey zijn de sporten waar zijn hart sneller van gaat kloppen. Heeft na MLB 1999 en NHL 2000 op de PS1 Chicago als sportstad geadopteerd. Go White Sox, Blackhawks, Bears en Bulls! Heeft daarnaast bovengemiddelde liefde voor Colorado Rockies, Winnipeg Jets en Vancouver Canucks en schaamt zich hier niet voor!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen