NHL Play-Offs: Canes blazen Devils weg, Knights kloppen Draisaitl

Afgelopen nacht was het aan de Carolina Hurricanes om aan hun serie tegen de New Jersey Devils te beginnen. Twee teams die in de Metropolitan Division erg aan elkaar gewaagd waren. Verder naar het westen brachten Connor McDavid en Leon Draisaitl met hun Edmonton Oilers een bezoek aan Vegas voor Game 1 in hun best-of-7.

EASTERN CONFERENCE 1/2 FINALE

GAME 1: CAROLINA HURRICANES – NEW JERSEY DEVILS

De Carolina Hurricanes op het ijs deden precies dat wat de Caniacs op de tribunes wilden zien. Ze grepen de Devils vanaf de eerste seconde bij de keel en lieten ook niet meer los. Brett Pesce zag een schot tegen de touwen slaan en Seth Jarvis toonde z’n snelheid bij de 2-0. New Jersey kwam in de eerste periode niet verder dan één verdwaald schot en voor hen begon de tweede al niet veel beter. Na de 3-0 van Jesperi Kotkaniemi ruimde Akira Schmid het veld, maar de Zwitser viel niets kwalijk te nemen.

Die wissel schudde de Devils een beetje wakker, want met een goal van Nathan Bastian was opeens iets van spanning terug in dit eenzijdige duel. Carolina wist de doorgaans sterke aanval van New Jersey veelvuldig in toom te houden en in de derde periode kwam de beslissing. Een geplaatst schot van Brady Skjei maakte er 4-1 van. Met een empty-netter was het slotakkoord voor Jesper Fast: 5-1.

UP NEXT:

Voor de Devils leek het een kopie van Game 1 in de eerste ronde. Toen waren het de Rangers die hen alle hoeken van het ijs lieten zien en nu kwam de tegenstander uit Raleigh. New Jersey wist niet waar ze ’t zoeken moesten. Keer op keer liepen de aanvallers zich stuk op de sterke defensie van de Canes.

Frederik Andersen verdedigde daar het fort, maar hoefde nauwelijks in actie te komen. Het is voor Lindy Ruff en de Devils te hopen dat de geblesseerde Timo Meier snel beschikbaar is, want zijn aanwezigheid op het ijs kan de ploeg zaterdag (02.00 uur Nederlandse tijd) goed gebruiken in Game 2.

Tussenstand in de serie: Carolina leidt met 1-0


WESTERN CONFERENCE 1/2 FINALE

GAME 1: VEGAS GOLDEN KNIGHTS – EDMONTON OILERS

Na een gelikte show in Vegas moesten de fans even een vroege PPG van Leon Draisaitl verwerken. Geholpen door een snel antwoord van Ivan Barbashev herstelden de Golden Knights zich heel knap. Langzaam maar zeker draaide de thuisploeg de duimschroeven aan met als gevolg de 2-1 van Michael Amadio. Nog voor het verstrijken van de eerste 20 minuten bracht captain Mark Stone de marge op 2 goals, maar het laatste woord in die periode was voor Draisaitl: 2-3.

Na die wilde eerste periode volgde een rustige tweede. Te rustig in de ogen van Draisaitl, want met zijn derde van de avond trok hij al vroeg in de derde periode de stand gelijk. Wéér kwam Vegas snel met een antwoord en wéér was het Barbashev die scoorde en de voorsprong herstelde. Daarmee waren de Knights nog niet klaar. Edmonton was nog niet van de schrik bekomen of Chandler Stephenson legde de 5-3 achter Stuart Skinner.

De Oilers moesten zich opnieuw oprichten, maar als je beschikt over een goalgetter als Leon Draisaitl is dat niet zo’n probleem. De Duitser herhaalde ’t kunststukje van Joe Pavelski en bracht met zijn vierde van de avond de achterstand terug tot 4-5. Zijn inspanningen bleken tevergeefs, want in de slotseconden bepaalde een empty-netter van Jack Eichel de eindstand op 6-4.

UP NEXT:

Vier goals van Leon Draisaitl waren niet genoeg voor de Edmonton Oilers. De Vegas Golden Knights hadden op alle vragen een antwoord en bleken een maatje te groot voor de bezoekers in Game 1. Stuart Skinner was goud waard tijdens het reguliere seizoen, maar heeft het zichtbaar lastig in de play-offs. Toch zal de jonge goalie zijn vorm snel moeten hervinden, want deze Golden Knights zijn in de breedte te sterk om ’t alleen aan Draisaitl en McDavid over te laten. Jay Woodcroft heeft nu tot zondag (01.00 uur Nederlandse tijd) om een succesvol strijdplan voor Game 2 te bedenken.

Tussenstand in de serie: Vegas leidt met 1-0

Cover photo: Ethan Miller

Hans Mulder
Hans Mulder
Dankzij de Braves en de Twins gegrepen door MLB. Wat later door een simpele videogame besmet met 't ijshockeyvirus en blij dat ik hier beide liefdes mag beschrijven.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen