NHL play-offs: Canes al op matchpoint, Stars langszij


Acht teams maken nog kans op de Stanley Cup en in de tweede ronde zijn de inleidende beschietingen inmiddels achter de rug. Vier interessante series zijn bezig en bij SportAmerika houden we je dagelijks op de hoogte van alle ontwikkelingen.DE HEADLINES

De New York Islanders begonnen met een 2-0 achterstand in de serie aan Game 3 en moesten dus wanhopig op zoek naar die eerste zege. Toch waren het de Carolina Hurricanes die beter uit de startblokken kwamen. De openingstreffer van Teuvo Teravainen, z’n vierde in de play-offs, was dan ook dik verdiend. De Islanders kwamen op de powerplay even later echter alweer langszij. New York probeerde de tegenstander wel onder druk te zetten, maar aanvallend is het vooralsnog onder de maat. Carolina miste de geblesseerde Petr Mrazek, maar backup Curtis McElhinney bleek ook een vervelende sta-in-de-weg voor de Isles. De bezoekers konden de 2-1 van Justin Faulk nog wel rechtzetten. Josh Bailey antwoordde namelijk met de 2-2. De 3-2 van Justin Williams was een volgende dreun en deze kwamen de Isles niet meer te boven.

DE HIGHLIGHTS

UP NEXT

TUSSENSTAND IN DE SERIE: Carolina leidt 3-0
De rug tegen de muur, het mes op de keel. We kunnen er allerlei clichés op loslaten en ze gaan allemaal op voor de New York Islanders in Game 4. Een serie waarin de wedstrijden stuk voor stuk spannend zijn, kan zomaar na vier wedstrijden voorbij zijn. De Isles worden door deze tegenstander bestreden met eigen wapens. De kleinste foutjes worden meedogenloos afgestraft door de Canes, zoals de Isles het deden in de serie tegen Pittsburgh. Daarnaast heeft New York de pech dat de aanvallers “het” in deze serie (nog) niet hebben. Mathew Barzal heeft weliswaar een gescoord, maar dat was eigenlijk een eigen goal van Jaccob Slavin. Josh Bailey gaf in Game 3 eindelijk een teken van leven, maar kon niet rekenen op assistentie. Zaterdag (01.00 uur CET) zal alles moeten kloppen. De defensie zal top moeten zijn en aanvallend zal er eindelijk eens gescoord moeten worden.DE HEADLINES

Voor eigen publiek gingen de Dallas Stars op jacht naar hun tweede zege in deze serie. Coach Jim Montgomery had de lijnen wat aangepast, maar had waarschijnlijk geen rekening gehouden met een vroege achterstand. Met z’n vijfde goal van de play-offs, zijn vierde op de powerplay, opende Vladimir Tarasenko het bal. Jason Dickinson zat op dat moment in de sin bin en uitgerekend hij schoot de gelijkmaker tegen de touwen. Dat was voor Dallas het sein om vol gas te geven. De 35-jarige Jason Spezza schonk de Stars een 2-1 voorsprong aan het einde van de eerste periode. John Klingberg en Roope Hintz maakten het in de tweede periode allemaal nog wat mooier voor de fans in Big D. De St. Louis Blues waren tijdens deze play-offs nog ongeslagen in uitwedstrijden, maar daar kwam nu verandering in. Robert Thomas kon dat, met z’n eerste goal van het postseason, niet voorkomen.

DE HIGHLIGHTS

UP NEXT

TUSSENSTAND IN DE SERIE: serie in evenwicht 2-2
In de hoop wat meer aanvalsdrang te zien van zijn blueliners had Jim Montgomery de lijnen wat aangepast in Game 4. De boodschap miste z’n uitwerking niet. De grote namen stonden op voor Montgomery en de Stars. Tyler Seguin, Mats Zuccarello en Alexander Radulov besloten dit duel elk met twee assists. Dallas was de bovenliggende partij, maar werd in de derde periode toch weer teruggedrongen. Heel vreemd is dit niet, want die periode behoort, statistisch gezien, doorgaans toe aan de St. Louis Blues. Zoals verwacht zijn deze teams behoorlijk aan elkaar gewaagd. Als Dallas inderdaad de blueliners wat meer in stelling kan brengen, kunnen deze het verschil maken. Ze zullen dan wel nog een keer in St. Louis moeten winnen en die kans dient zich zaterdag (03.30 uur CET) aan in Game 5.

Cover Photo: James Guillory/USA TODAY Sports

Hans Mulder
Hans Mulder
Dankzij de Braves en de Twins gegrepen door MLB. Wat later door een simpele videogame besmet met 't ijshockeyvirus en blij dat ik hier beide liefdes mag beschrijven.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen