NBA Playoffs 2019: Bucks op gelijke hoogte met Celtics


Dag 18 van de NBA Playoffs zit er op. De Milwaukee Bucks hebben Game 2 in de serie tegen de Boston Celtics gewonnen en staan nu op gelijke hoogte. De Golden State Warriors wonnen ook Game 2 en staan nu 2-0 voor tegen de Houston Rockets.


GAME 2: BOSTON CELTICS 102-123 MILWAUKEE BUCKS


THE HEADLINES

De Milwaukee Bucks zijn op gelijke hoogte gekomen tegen de Boston Celtics. In de tweede thuiswedstrijd werd er wel gewonnen en dat gebeurde met ruime cijfers: 102-123. Het probleem voor de Bucks in Game 1 was vooral het scoren van de spelers rond Giannis Antetokounmpo. Van de vier starters in Game 2, scoorden er drie meer punten dan in Game 1. Khris Middleton scoorde 28 punten en Eric Bledsoe 21. Meer dan de 16 en 6 punten die zij scoorden in Game 1.
Bij de Celtics was het juist het tegenovergestelde. Kyrie Irving scoorde 26 punten in Game 1 en gaf ook nog 11 assists, maar was in het tweede duel nagenoeg onzichtbaar. Irving had afgelopen nacht slechts negen punten en vier assists.

THE HIGHLIGHTS

UP NEXT

De twee volgende wedstrijden van deze serie zijn in Boston. In deze twee wedstrijden moeten de Bucks eigenlijk minimaal één keer winnen om het thuisvoordeel weer terug te krijgen. Mocht dat niet lukken, dan hebben ze nog een mogelijke kans in Game 6. Dan moet Game 5 eerst nog wel gewonnen worden. Game 3 is in ieder geval in de nacht van vrijdag op zaterdag om 02:00.


GAME 2: HOUSTON ROCKETS 109-115 GOLDEN STATE WARRIORSTHE HEADLINES

De Golden State Warriors hebben in de serie tegen de Houston Rockets een cruciale 2-0 voorsprong gepakt. Met twee wedstrijden in Houston op het programma staat de druk er vol op voor de Rockets. De Warriors hadden de gehele wedstrijd de voorsprong, maar toch werd er een relatief nipte overwinning geboekt.
Bij de Warriors was Kevin Durant andermaal van levensbelang met 29 punten, vijf rebounds en vier assists. Stephen Curry had 20 punten, maar schoot gedurende het duel slechts 37.5% procent. Dit zou kunnen komen omdat Curry in het eerste kwart een vinger ontwrichtte.
Bij de Rockets scoorde James Harden 29 punten. Ook Harden kwam niet ongeschonden uit de wedstrijd. In de eerste helft kreeg hij bij een rebound ongelukkig een vinger van Draymond Green in zijn oog. Harden speelde de wedstrijd wel gewoon uit, maar was duidelijk aangeslagen.

THE HIGHLIGHS

UP NEXT

Met twee wedstrijden in Houston op het programma moeten de Rockets eigenlijk beide duels gaan winnen. Mocht er één wedstrijd worden verloren, lijkt het seizoen zo goed als over. Het lijkt onwaarschijnlijk dat de Warriors andermaal een 3-1 voorsprong of misschien wel een 3-0 voorsprong gaan weggeven. Game 3 is in de nacht van zaterdag op zondag om 02:30 uur.

(Coverfoto: Bob DeChiara | USA TODAY Sports)

Thijs Verkuil
Thijs Verkuil
De dag dat Kobe Bryant zijn laatste wedstrijd speelde, was voor mij het begin dat ik basketbal ben gaan volgen. Vanaf 2016 fan van de Brooklyn Nets. Eerst als grap om het slechtste team in de NBA te supporten, maar dat werd al gauw fanatiek en kijk sinds 2017 eigenlijk alle wedstrijden live.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen