NBA Playoffs 2019: Trail Blazers winnen in Denver


De 19de dag van de NBA Playoffs bestond uit maar één duel. De Portland Trail Blazers kwamen afgelopen nacht op gelijke hoogte (1-1) door de Denver Nuggets in eigen huis te verslaan.


GAME 2: PORTLAND TRAIL BLAZERS 97 – 90 DENVER NUGGETS


THE HEADLINES

Dankzij Damian Lillard en CJ McCollum gaan de Trail Blazers met een 1-1 stand terug naar Portland. Nadat het eerste duel een prooi was voor de Nuggets, waren het dit keer de Trail Blazers die na 48 minuten juichend van het veld liepen. Vanaf het eerste kwart hadden de Blazers al een voorsprong. In het tweede kwart werd deze voorsprong uitgebreid tot meer dan 15 punten.
In de tweede helft probeerden de Nuggets op verschillende manieren terug te komen, maar elke keer had het duo Lillard/McCollum een antwoord. Er waren wel vijf momenten in de wedstrijd waarop de Nuggets het verschil terug hadden gebracht naar zes punten. De Trail Blazers antwoorden vervolgens met een run waardoor het weer tien punten of meer werd. Uiteindelijk wonnen de Blazers met 97-90.
CJ McCollum was met 20 punten, zes rebounds en zes assists de topscorer van het duel. Enes Kanter (15 PTS, 9 REB), Rodney Hood (15 PTS, 3 REB, 3 BLK) en Damian Lillard (14 PTS, 4 REB, 4 AST en 2 STL) speelden verder ook een goede wedstrijd. Bij Denver was Nikola Jokic met 16 punten, 14 rebounds en zeven assists de uitblinker. Jamal Murray (15 PTS, 7 REB) en Paul Millsap (14 PTS, 11 REB) produceerden ook. Het bleek echter niet genoeg voor een 2-0 voorsprong in de serie.

THE HIGHLIGHTS

UP NEXT

Vrijdagnacht om 04:30 verhuist het circus naar Portland, waar het derde en vierde duel worden gespeeld. Portland bevindt zich in een ideale situatie. Met twee thuiszeges kunnen de Blazers hun grip op de serie versterken. Voor de Nuggets geldt dat er na de thuisnederlaag van afgelopen nacht sowieso één uitduel gewonnen moet worden.

(Cover Photo: David Zalubowski | AP Photo)

Lars Leeftink
Lars Leeftink
Adjunct-hoofdredacteur, eindredacteur voor de NBA en college football/basketbal en terug te vinden in 3000 SportAmerika podcasts. Heeft de Amerikaanse sporten leren kennen via videogames. Volgt sindsdien bijna alle Amerikaanse sporten. De NFL en NBA Draft zijn mijn jaarlijkse guilty pleasure.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen