NHL Play-Offs: Bolts pijnigen Panthers, Manson held in Colorado

De eerste ronde ligt achter ons en nog acht teams maken kans op die gigantische Stanley Cup. In de nacht van 17 mei op 18 mei begint de tweede ronde en daarin komen we louter geweldige affiches tegen. Zo staat onder meer de Battle of Alberta op het programma, maar ook de burenruzie in Florida. Bij SportAmerika mis je de komende dagen niets van de actie!

EASTERN CONFERENCE RND 2

Vorig werd er al reikhalzend uitgekeken naar de serie tussen de Lightning en Panthers. Nu de Presidents’ Trophy in Sunrise staat, is dat nu misschien zelfs nog wel meer het geval. De Bolts verloren voor het laatst in 2019 een serie in de play-offs, maar zullen flink aan de bak moeten om de buurman van zich af te houden. De Panthers hadden zes wedstrijden nodig om de Capitals op vakantie te sturen, maar wachten nog altijd op hun eerste PPG in het postseason.

BOLTS DELEN EERSTE TIK UIT

Het was even aftasten tussen deze powerhouses uit de Atlantic Division. De Panthers leken wat scherper aan het duel te beginnen. Tampa Bay, dat aantrad zonder Brayden Point, zocht nog even naar de benen na de serie tegen de Leafs. Vreemd was het dan ook niet dat de thuisploeg de score opende. Dit gebeurde echter niet door één van de grote namen, maar door een speler die de laatste wedstrijd tegen de Capitals niet eens speelde. Op aangeven van Jonathan Huberdeau tikte Anthony Duclair de puck achter Andrei Vasilevskiy.

Het schudde de Bolts wakker. Sergei Bobrovsky had na zijn matige serie van vorig jaar iets te bewijzen tegen deze opponent, maar was kansloos toen Corey Perry op aangeven van Nikita Kucherov simpel kon binnentikken. De situatie voor de Cats werd nog zorgelijker toen Pierre-Edouard Bellemare de Lightning op voorsprong zette. Eindelijk dacht Florida op de PP te scoren in de derde periode, maar deze treffer ging niet door. Even later was het voor Kucherov wel raak op de PP. Ross Colton bepaalde de eindstand op 1-4.

UP NEXT:

Nog altijd wacht ’t team met zo ontzettend veel aanvallend talent op de eerste PPG in de play-offs. Even dachten ze deze te scoren, maar de arbitrage besliste (terecht) anders. De Lightning, dat zich steeds meer ontpopt als de angstgegner van dit Florida, liet zien hoe je de powerplay gebruikt.Drie van hun vier goals kwamen zo tot stand. Het is een open deur, maar dit maakte het verschil in Game 1. Op even strength doen de Panthers niet onder voor hun opponent. Vrijdag (01.00 uur Nederlandse tijd) zullen ze Game 2 naar zich toe moeten trekken om niet al heel snel tegen een kansloze achterstand aan te kijken.

Tussenstand in de serie: Tampa Bay leidt met 1-0

WESTERN CONFERENCE RND 2

We zouden ze bijna vergeten, de Colorado Avalanche. Waar vijf van de acht series eindigden met een Game 7 pakten zij tegen de Nashville Predators een bezem voor de sweep. Het wordt interessant om te zien hoe de Avalanche met deze periode van rust omgaan. Vaak zie je een team toch indutten, met alle gevolgen van dien. De St. Louis Blues lagen ook bijna een week stil na hun Game 6 tegen Minnesota. Van de drie onderlinge ontmoetingen gingen er dit seizoen twee naar Colorado. De doelcijfers lagen met 12-11 erg dicht bij elkaar.

MANSON ONVERWACHTE HELD

De Blues hielden gelijke tred in de openingsfase van de wedstrijd. Colorado leek nog even te zoeken naar ritme, maar vond dit naarmate de wedstrijd vorderde. Langzaam maar zeker werden de duimschroeven aangedraaid, maar toch was het St. Louis dat ’t bal opende. Ryan O’Reilly kwam oog in oog met Darcy Kuemper te staan en scoorde: 0-1. In de tweede periode werd aanvallend weinig vernomen van de bezoekers. De 1-1 van Valeri Nichuskhin was dan ook dik verdiend.

Samuel Girard bezorgde Colorado halverwege de tweede periode voor het eerst de voorsprong. Het was aan een bij vlagen fenomenale Jordan Binnington te danken dat de Avs niet meer afstand namen. De inspanningen van de goalie waren niet voor niets, want op de PP trok Jordan Kyrou de stand weer gelijk. Craig Berube mocht Binnington danken dat dit duel in een OT beslist werd, maar zelfs de goalie had geen antwoord op het schot van Josh Manson. De van Anaheim overgekomen blueliner scoorde de gamewinner na ruim acht minuten.

UP NEXT:

Dat dit duel spannend was, hadden de Blues voornamelijk aan hun goalie te danken, die met 51 saves op de proppen kwam. Craig Berube zal zich gestoord hebben aan de faceoffs van zijn team. Nog geen 36% daarvan werd door de Blues gewonnen. Tegen de Avs weet je dat je dan achter de spreekwoordelijke feiten aan komt te lopen. In Denver zullen ze niet ontevreden zijn. Game 1 zit al in de tas en van enige roest na zo’n lange periode van rust lijkt geen sprake. Vrijdag (03.03 uur Nederlandse tijd) staat Game 2 op het programma. Ook deze zal in Denver worden gespeeld.

Tussenstand in de serie: Colorado leidt met 1-0

Cover art: Bo Schalbroeck (BoGraphix)

Hans Mulder
Hans Mulder
Dankzij de Braves en de Twins gegrepen door de MLB. Wat later door een simpele videogame besmet met 't ijshockeyvirus en blij dat ik hier beide liefdes mag beschrijven.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen