NHL Play-Offs: Avalanche winnen Game 3, maar verliezen Girard

De eerste ronde ligt achter ons en nog acht teams maken kans op die gigantische Stanley Cup. In de nacht van 17 mei op 18 mei begint de tweede ronde en daarin komen we louter geweldige affiches tegen. Zo staat onder meer de Battle of Alberta op het programma, maar ook de burenruzie in Florida. Bij SportAmerika mis je de komende dagen niets van de actie!

WESTERN CONFERENCE RND 2

Craig Berube had zijn huiswerk uitstekend gedaan. Nadat zijn St. Louis Blues in Game 1 alle hoeken van het ijs kregen te zien, greep de coach in. Hij husselde wat met zijn lijnen in de hoop meer balans te krijgen. Het lukte. De Colorado Avalanche waren bij lange na niet zo dominant en werden zelfs terecht verslagen door de Blues. Nu is het aan Jared Bednar om zijn huiswerk te doen en zijn Avalanche op een dusdanige manier te prepareren dat ze met vlag en wimpel slagen voor de test die hen in Game 3 te wachten staat.

AVS KOMEN TEGENSLAG TE BOVEN

Samuel Girard kreeg al binnen twee minuten een idee van het type wedstrijd dit zou worden. De blueliner werd hard door Ivan Barbashev tegen de boarding gekwakt. Een straf bleef uit, maar dat gold niet voor de openingstreffer. Colton Parayko legde aan en ramde de puck voorbij Avs-goalie Darcy Kuemper. Voor de Blues volgde snel slecht nieuws, want na een botsing met onder meer Nazem Kadri moest Jordan Binnington van het ijs en werd zijn plek overgenomen door Ville Husso.

De Fin moest capituleren op zijn eerste SOG. Logan O’Connor werd over het hoofd gezien en kon 1-1 maken. De man (Kadri) die er mede verantwoordelijk voor was dat Binnington niet verder kon, tikte in de tweede periode de 2-1 voor Colorado binnen. Het werd voor de bezoekers nog mooier toen Artturi Lehkonen ontsnapte en er 3-1 van maakte. Niemand minder dan captain Ryan O’Reilly zorgde vlak voor het verstrijken van de tweede 20 minuten voor aansluiting: 2-3.

In de derde periode werd duidelijk dat deze serie er waarschijnlijk één van de lange adem wordt. St. Louis doet niets onder voor het sterrenensemble van de Avalanche en dat is een compliment voor Berube. Toch kon de coach niet voorkomen dat het nog 4-2 werd. Husso was op weg naar de bank toen zijn team de puck inleverde en Gabriel Landeskog eenvoudig kon scoren. In het lege net zou Lehkonen met zijn tweede de eindstand op 5-2 bepalen.

UP NEXT:

Het thuisvoordeel is weer in handen van de Colorado Avalanche, maar de favoriet zal toch ook in de gaten hebben dat dit St. Louis bepaald geen Nashville is. De Blues hebben misschien niet de individuele kwaliteiten van Colorado, maar dat compenseren ze met een gezonde portie vechtlust. Dat er uiteindelijk 5-2 op het bord stond na Game 3 was geflatteerd.

Bednar zal trots zijn op de manier waarop zijn team zich presenteerde na de moeilijke openingsfase. Berube zal zich zorgen maken over Binnington en hopen dat deze voor Game 4 (dinsdag 3.30 uur Nederlandse tijd) weer beschikbaar is. Voor Girard zit dit seizoen er hoe dan ook op. Hij hield een gebroken sternum over aan de harde hit en zal niet terugkeren.

Tussenstand in de serie: Colorado leidt met 2-1

Cover art: Bo Schalbroeck (BoGraphix)

Hans Mulder
Hans Mulder
Dankzij de Braves en de Twins gegrepen door MLB. Wat later door een simpele videogame besmet met 't ijshockeyvirus en blij dat ik hier beide liefdes mag beschrijven.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen