NHL Play Of The Day: Bolts schrijven geschiedenis

PicsArt_01-02-09.39.25
Vandaag niet één, maar twee Plays Of The Day! Dit klinkt natuurlijk vreemd, maar we hebben hier een goede reden voor. Beide plays zijn namelijk afkomstig van de wedstrijd Columbus – Tampa Bay en zorgden voor een unicum voor de bezoekende Lightning. Voor het eerst sinds 2003 wisten de Bolts twee keer shorthanded te scoren!
De eerste goal kwam op naam te staan van vedette Steven Stamkos. Doordat de aanvoerder van Tampa Bay eerder in de wedstrijd al het net wist te vinden, zou deze goal zijn 31e van het seizoen betekenen. Met nog ruim vijf minuten op de klok en Columbus op een powerplay (Alex Killorn kreeg twee minuten voor hooking), stal Ondrej Palat de puck van Ryan Murray op Tampa’s blue line. Palat kwam hiermee op een breakaway, maar besloot om terug te leggen op Stamkos, die met behulp van een fraaie deke de 0-3 scoorde.

Opnieuw stond Tampa Bay met een man minder op het ijs, maar dit keer moest het langer volhouden (Ryan Callahan kreeg vier minuten voor high-sticking). Dit keer gingen Stamkos en Palat twee-op-één met Ryan Murray. Stamkos besloot niet zelf te schieten en breed te leggen op Palat, die op zijn beurt de puck achter keeper Bobrovsky kon schieten. De Rus kon namelijk niet op tijd van kant naar kant komen. Deze goal bracht Tampa Bay op een 0-4 voorsprong, wat ook de eindstand zou betekenen.