Pittsburgh doet goede zaken, Detroit verslikt zich

Na het bomvolle programma van zaterdag stonden er zondag slechts drie duels op het programma in de mooiste competitie ter wereld: de National Hockey League. Maar ook nu weer drie interessante potjes hockey, want in actie kwamen Pittsburgh Penguins (bij New York Rangers), Detroit Red Wings (thuis tegen Toronto Maple Leafs) en Tampa Bay Lightning (bij Columbus Blue Jackets). Richard de Weijze praat je bij.
New York Rangers-Pittsburgh Penguins
Rangers coach Alain Vigneault was blij dat er weer snel een wedstrijd op het programma stond na de late nederlaag in Detroit 24 uur eerder. Tegenstander Pittsburgh Penguins is verwikkeld in een felle strijd on de playoffs. Voeg daar het akkefietje met de doel omver werpende Henrik Lundqvist recent in Pittsburh en je hebt alle ingrediënten voor een scherpe Metropolitan Division match up tussen de Pens en de Rangers in Madison Square Garden.
En dat werd het ook. Tot vier keer toe namen de Penguins de leiding. In de eerste periode was het Patrick Honrqvist die 0-1 maakte, maar Chris Kreider scoorde gelijk: 1-1. In de tweede periode maakte Conor Sheary voor het eerst in zijn NHL carriere twee goals in één wedstrijd. Tussendoor roste Derrick Brassard binnen tijdens een powerplay. Na twee periodes stond het derhalve 2-3. Pittsburgh heeft een prettige statistiek met 28-0-0 als het leidt na twee periodes. Met een knappe ‘wrap-around’ was het captain Ryan McDonagh die na 5:04 de 3-3 aantekende.Een kleine negen minuten voor tijd viel de beslissing: een actie van Matt Cullen achter de goal werd ongelukkig door New York Rangers defender Marc Staal via zijn eigen schaats in eigen goal gewerkt: 3-4. Op 39 seconden voor het einde mocht Sidney Crosby ook nog een duit in het zakje doen: 3-5. Een belangrijke zege voor de Pens met het oog op de wildcards en een onfortuinlijk weekend voor de Rangers.

Detroit Red Wings-Toronto Maple Leafs
Na de zwaarbevochten zege op New York Rangers een dag eerder stond Detroit Red Wings weer op het ijs van Joe Louis Arena. Tegenstander Toronto Maple Leafs teert na de trade vooral op jonge talentvolle spelers. Toronto won vannacht knap met 1-0.
Detroit had gedurende de hele wedstrijd het heft in handen en vuurde 38 pucks af op Toronto goalie Jonathan Bernier. Bernier heeft soms wedstrijden waarop hij de makkelijkste schoten laat gaan, maar gisteravond had hij daar geen last van. Hij bleek een onneembare vesting. Eenmaal werd hij verslagen, maar de goal werd vanwege een high stick afgekeurd door de officials. Aan de andere kant was Toronto ook gevaarlijk op de counter. Zo bleek 30 seconden voor het verstrijken van de tweede periode toen Michael Grabner ontsnapte. Terwijl hij werd neergehaald eindigde de puck achter Detroit keeper Mrazek. De officials besloten de goal goed te keuren. Het bleek de winnende te zijn. Zo blijft het razend spannend om de tweede wildcard plaats. Philadelphia staat op slechts drie punten van Detroit en heeft twee wedstrijden minder gespeeld.

Columbus Blue Jackets-Tampa Bay Lightning
Na de winningstreak van negen wedstrijden volgde een losingstreak van drie wedstrijden voor Tampa Bay Lightning. Zondagavond gingen de Bolts op bezoek bij de Columbus Blue Jackets van coach John Tortorella.
Het werd een heet avondje in Ohio. De hele wedstrijd door werden er irritaties opgewekt en daarop werd constant gereageerd. Toch lieten de Bolts zich niet (helemaal) gek maken en wonnen uiteindelijk vrij eenvoudig met 0-4. Er werd super aanvallend gespeeld door beide teams, getuige de 74 (!) schoten op goal. Twee goals van Steven Stamkos, één van Vladislav Namestnikov en Ondrej Palat zorgden voor de 0-4 eindstand. De top 3 van de Atlantic zit weer binnen een punt van elkaar.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen