NFL Free Agency Update – AFC, 14 Maart

Tennessee Titans v Jacksonville Jaguars
Woensdag 9 maart is de free agency in de NFL officieel losgebarsten. Vanaf maandag mochten teams en spelers al onderhandelen, wat er tot leidde dat veel deals al langzaam doorsijpelde. Hoewel menig NFL-fan de vele deals via ESPN en social media vluchtig voorbij ziet komen, kan het weleens onoverzichtelijk worden wat ieder team precies heeft gedaan op de vrije markt.
Daarom zal SportAmerika gedurende de tijd dat er actief spelers worden gehaald, om de tijd updates plaatsen met een overzicht van de transfers per divisie en per team. Hierbij zal er één artikel over de AFC worden geplaatst, en één over de NFC. Daarbij zullen er ook per divisie maximaal drie korte gedachtes worden geplaatst over de deals die hebben plaatsgevonden.
Vandaag de tweede editie, waarin we de voor de tweede keer de transfers met betrekking tot de AFC op een rijtje zetten!
p.s. In het overzicht worden alleen spelers meegenomen die daadwerkelijk van club wisselen. Spelers die bij hun eigen club verlengen worden niet meegenomen maar wel besproken. De laatste transfers zijn daarnaast ook ingekleurd om aan te geven dat zij in de vorige update niet waren meegenomen.
AFC North
AFC NORTH

 1. De Bengals hebben relatief weinig spelers verloren, wat een positief iets is. Daar tegenover staat wel dat de ploeg in Mohamed Sanu een tweede receiver kwijtraakt. Ze zullen waarschijnlijk via de NFL Draft op zoek gaan naar een vervanger voor Jones en Sanu.
 2. Over de Browns valt nog steeds weinig positiefs te zeggen. Ze verloren een belangrijke special teamer in Johnson Bademosi. Wel werden de eerste ‘versterkingen’ binnengehaald. Maar van Alvin Bailey en Justin Tuggle zullen weinig mensen razend enthousiast worden.
 3. In Baltimore en Pittsburgh blijft het relatief stil. De Ravens zitten met weinig cap spaceterwijl de Steelers bekend staan als een team dat doorgaans niet veel uitgeeft tijdens free agency.

AFC East
AFC EAST

 1. De Bills hebben weinig cap space en kunnen daarom niet veel doen om het verlies van enkele ervaren krachten op te vangen. Gehaaid als de New England Patriots zijn maakten zij hiervan gebruik door Chris Hogan weg te kapen uit Buffalo.
 2. Niemand heeft het zo druk met de faxmachine als het management bij de Dolphins. Terwijl de relatief onervaren Isa Abdul-Quddus een duo mag vormen in de secondary met Reshad Jones, zijn de ervaren Sam Young en Jermon Bushrod binnengehaald om voor een deel de problemen rond de offensive line weg te nemen.
 3. Ook geen gekke moves vanuit het kamp van de Jets. Alleen lijtde situatie rond Ryan Fitzpatrick niet snel opgelost te gaan worden…

AFC South
AFC SOUTH

 1. De Indianapolis Colts verliezen een waardevolle linebacker in Jerrell Freeman. De vraag is hoeveel van de gaten in de defensie de ploeg van Chuck Pagano kan gaan opvullen tijdens de NFL Draft. Want vooralsnog is er alleen een back-up quarterback gehaald in de persoon van Scott Tolzien.
 2. Ook de Jacksonville Jaguars hebben het druk. Zo druk, dat we vorige keer ook de komst van Tashaun Gipson vergaten. Hij gaat de secondary van een kwaliteitsimpuls voorzien, net zoals Prince Amukamara dat gaat doen.

AFC West
AFC WEST

 1. Aan de leegloop bij de Denver Broncos is voorlopig een einde gekomen. En ze hebben nu meer dan één quarterback op het roster: Mark Sanchez is vooralsnog de verrassende nummer één op het depth chart van Denver. Of hij ook echt de enige optie zal blijven valt nog te bezien…
 2. Hoewel de Kansas City Chiefs enkele sterkhouders wisten te behouden, is het verlies van cornerback Sean Smith aan Oakland wel een pijnlijke. De Raiders zijn namelijk een team on the rise en worden met Smith in defensief opzicht nog sterker.
 3. De San Diego Chargers hebben stilletjes ook een goede free agency periode. Gisteren werd Casey Hayward binnengehaald om nickel corner Patrick Robinson (free agent) te vervangen.

Tot zover deel 2 van deze reeks, later vandaag komt het vervolg waarin we de transfers in de NFC nader bekijken!
Foto: Getty Images/Archief

Justin Kevenaar
Justin Kevenaar
Keek in 2006 voor het eerst naar de Super Bowl en was op slag verliefd op de NFL (en de Seattle Seahawks). Door de jaren heen hebben ook de andere Amerikaanse sporten - zoals NBA, MLB en college sports - zijn hart veroverd. In het dagelijks leven freelance videograaf, editor, tekschrijver en sportjournalist.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen