NFL Free Agency Update – NFC, 14 Maart

Arizona Cardinals v Atlanta Falcons
Woensdag 9 maart is de free agency in de NFL officieel losgebarsten. Vanaf maandag mochten teams en spelers al onderhandelen, wat er tot leidde dat veel deals al langzaam doorsijpelde. Hoewel menig NFL-fan de vele deals via ESPN en social media vluchtig voorbij ziet komen, kan het weleens onoverzichtelijk worden wat ieder team precies heeft gedaan op de vrije markt.
Daarom zal SportAmerika gedurende de tijd dat er actief spelers worden gehaald, om de tijd updates plaatsen met een overzicht van de transfers per divisie en per team. Hierbij zal er één artikel over de AFC worden geplaatst, en één over de NFC. Daarbij zullen er ook per divisie maximaal drie korte gedachtes worden geplaatst over de deals die hebben plaatsgevonden.
Vandaag de tweede editie, waarin we de voor de tweede keer de transfers met betrekking tot de NFC op een rijtje zetten!
p.s. In het overzicht worden alleen spelers meegenomen die daadwerkelijk van club wisselen. Spelers die bij hun eigen club verlengen worden niet meegenomen maar wel besproken. De laatste transfers zijn daarnaast ook ingekleurd om aan te geven dat zij in de vorige update niet waren meegenomen.
NFC North
NFC NORTH

  1. De Chicago Bears blijven aan hun defensie werken. Volgend seizoen zullen Jerrell Freeman en Akiem Hicks ook onderdeel uitmaken van een vernieuwde front seven. Zullen de Bears hiermee weer een stap hebben gezet richting een defensie waarop de Windy City trots kan zijn?
  2. Bij de Detroit Lions geen indrukwekkende moves, maar wel hele degelijke waarmee de ploeg in de breedte sterker voor de dag hoopt te komen.
  3. Geen paniek bij de Green Bay Packers. De ploeg richt zich altijd volledig op de NFL Draft, en Scott Tolzien en Casey Hayward gaan dan ook zonder enig probleem vervangen worden door spelers die ze afgelopen jaar hebben gedraft.

NFC East
NFC EAST

  1. Het is altijd fijn om een slag te slaan in de divisie, en dat is precies wat de Dallas Cowboys deden door Cedric Thornton over te nemen van de Philadelphia Eagles. Thornton zal Greg Hardy, die voor meer kopzorgen zorgt dan de ploeg lief is, moeten vervangen.
  2. Het spenderen van grote sommen geld betekent ook dat de New York Giants afscheid moeten nemen van twee spelers die afgelopen jaar nog belangrijk waren voor de ploeg. In Prince Amukamara en Robert Ayers verliest de ploeg twee ervaren krachten.
  3. Verrassend genoeg zijn de Washington Redskins voor de verandering relatief rustig op de transfermarkt. Wel werd de 25-jarige defensive lineman Kendall Reyes overgenomen van de San Diego Chargers.

NFC South
NFC SOUTH

  1. De Atlanta Falcons blijven agressief handelen. Voor veel geld hebben ze Mohamed Sanu binnengehaald om Roddy White te vervangen, terwijl de ooit zelf gedrafte Sean Weatherspoon na één jaartje in Arizona terugkeer naar Atlanta om zijn carrière nieuw leven in te blazen.
  2. Ook de Tampa Bay Buccaneers hopen dit jaar een volgende stap te zetten. Met Robert Ayers hoopt de ploeg een constante pass rusher te hebben gevonden, terwijl Brent Grimes voor meer stabiliteit moet zorgen in de secondary.

NFC West
NFC WEST

  1. Het is alles behalve het wild wild west in de NFC West. De 49ers blijven op hun zak met geld zitten, de Rams idem dito, en ook de Seahawks en Cardinals blijven als koplopers in de divisie rustig achterover leunen.
Justin Kevenaar
Justin Kevenaar
Keek in 2006 voor het eerst naar de Super Bowl en was op slag verliefd op de NFL (en de Seattle Seahawks). Door de jaren heen hebben ook de andere Amerikaanse sporten - zoals NBA, MLB en college sports - zijn hart veroverd. In het dagelijks leven freelance videograaf, editor, tekschrijver en sportjournalist.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen