Daniel Sprong geeft zes assists in twee duels

Sprong Header Articles
Daniel Sprong, onze #DutchPride in de NHL, keerde op 19 december terug bij Charlottetown Islanders, de ploeg waar hij speelde vóór hij gedraft werd door Pittsburgh Penguins. SportAmerika blikt wekelijks terug op zijn verrichtingen in de QMJHL middels de rubriek ‘De week van Daniel Sprong’.
Vrijdag 11 maart: vier assists tegen Saint John Sea Dogs
Daniel Sprong is red hot in het duel tegen Saint John Sea Dogs. De Nederlander is de absolute aanjager van Charlottetown Islanders met vier assists in een 5-3 zege. Saint John was op een 1-3 voorsprong gekomen, maar op de vier door Daniel Sprong aangegeven goals had de ploeg geen antwoord meer. In een wedstrijd die verder bol stond van de uitgedeelde straffen moest ook Daniel Sprong twee minuten op de strafbank plaatsnemen. Heel veel meer beslissend als vandaag kun je niet zijn, maar omdat Daniel Sprong vooral second assists gaf werd Filip Chlapik (3 assists) tot first star verkozen.

Zaterdag 12 maart: weer beslissend tegen Halifax Mooseheads
Halifax Mooseheads maakte er net als Saint John een lastig duel van voor Sprong en de zijnen. De laagvlieger kwam op een 0-2 voorsprong, maar dankzij twee powerplay goals kon Charlottetown een verlenging uit het duel slepen. In overtime gaf Daniel Sprong de eerste assist op de game winning goal, alweer op de powerplay. Ook in Halifax werd Sprong niet tot first star verkozen, de thuisploeg verkoos om een speler uit de eigen ploeg te kiezen. Met zes goals in twee duels mag Daniel Sprong echter gerust spreken van een prima weekend.


Statistieken spreken: Sprong maakt het verschil
Het seizoen van Charlottetown Islanders nadert inmiddels de play-offs. Het seizoen lijkt tot nog toe uit twee delen te bestaan. Zonder Sprong moest de ploeg nog vrezen niet bij de laatste twee te eindigen met een 13-19-2-1 record. Sinds de rentree van Sprong heeft de ploeg echter een 20-7-3-1 record opgebouwd. Met 15 goals en 29 assists in 31 wedstrijden heeft hij het hoogste gemiddelde aantal punten per wedstrijd voor Charlottetown met 1,42 punt per wedstrijd. Slechts 13 spelers in de QMJHL haalden een hoger gemiddelde.
Nieuwe #dutchpride? 14-jarige Wesley Zoutman krijgt kans in Canada
Niet alleen Daniel Sprong timmert aan de weg naar de NHL, ook Wesley Zoutman uit Sappemeer hoopt zijn ijshockeytalent verder te gaan ontwikkelen in Noord-Amerika. Zoutman is geselecteerd om in mei drie tryout wedstrijden te spelen voor Queens University in Kingston, Canada. Zoutman raakte in februari in beeld in Kingston, toen hij met een verzameling van Nederlandse en Belgische talenten acht wedstrijden speelde in Montreal en Ottawa. Mocht Zoutman geen studiebeurs in Canada kunnen verdienen, dan hoopt hij volgend seizoen met GIJS Bears Groningen in de BeNeLiga mee te doen. Daar doet Groningen momenteel nog niet aan mee, maar de club heeft interesse om volgend seizoen in de BeNeLiga aan te sluiten. (Bron: RTV Noord)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen