NHL #DutchPride: Sprong schittert meteen in QMJHL

Sprong Header Articles
Daniel Sprong, onze #DutchPride in de NHL, keerde op 19 december terug bij Charlottetown Islanders, de ploeg waar hij speelde vóór hij gedraft werd door Pittsburgh Penguins. SportAmerika houdt jou wekelijks op de hoogte over zijn verrichtingen in de QMJHL middels de rubriek ‘De week van Daniel Sprong’.
Charlottetown in extase
Op 19 december kwam het nieuws naar buiten dat Daniel Sprong terug zou keren naar de ‘Q’ vanuit Pittsburgh. Sprong speelde 18 wedstrijden voor de Penguins in de NHL en scoorde daarin twee goals. De laatste weken vertoefde hij helaas meer en meer op de tribune en als hij in de line-up verscheen was dat vaak voor slechts maximaal tien minuten TOI. Voor Sprong is het beter om zijn ontwikkeling door te zetten bij de Islanders en met zijn NHL ervaring de ploeg daar op sleeptouw te nemen. Bij Charlottetown wonden ze er geen doekjes om; ‘hun’ Sprong kwam weer thuis.
SprongBack
De eerste wedstrijd van de Isles waarin Sprong in actie komt is op 28 december, er is dus wat tijd voor Sprong om zijn draai weer te vinden. Charlottetown speelt in de Maritimes Division in de ‘Q’ en heeft het dit seizoen lastig. Er ligt op zijn zachtst gezegd een uitdaging te wachten voor Daniel Sprong en zijn teamgenoten om het post-season met een mooie seeding te halen gezien de huidige positie op de ranglijst. Plaatsing zou moeten lukken aangezien 16 van de 18 teams zich plaatsen voor de play-offs.
Stand Q
Sprong spreekt over zijn ambities dit seizoen
Op 27 december traint Sprong voor het eerst mee met zijn ploeggenoten van de Isles en laat daarin direct zijn toegevoegde waarde op het gebied van leiderschap zien.

Bron: The Guardian
Op Islanders Radio laat Sprong er in een interview met Darcy Cudmore ook geen misverstand over bestaan; hij is ambitieus en gaat voor de Memorial Cup, het eindtoernooi tussen de winnaars van de play-offs in de QMJHL, OHL en WHL.

Bron: Islanders Radio, Darcy Cudmore
28 december: Talking about making an entrance!
Op maandag 28 december is het dan zover; Sprong maakt zijn debuut voor Charlottetown in het uitduel tegen Cape Breton Screaming Eagles, de nummer drie in de Maritimes Division. Na een 1-0 voorsprong voor de thuisploeg scoort Daniel de gelijkmaker en de 2-1 voorsprong voor Charlottetown. Uiteindelijk winnen de Isles met 4-1 en laat Sprong zien zich direct weer thuis te voelen.


30 december: Welcome home Daniel!
TheReturn
Twee dagen na de glorieuze entree in het shirt van de Islanders staat Sprong voor het eerst op het ijs in het eigen Eastlink Centre. Het stadion is stijf uitverkocht met 3535 toeschouwers, waar er gemiddeld 2000 man zitten tot nu toe in het seizoen. De verloren zoon is terug en dat wil men weten. Charlottetown neemt het op tegen de Moncton Wildcats, koploper in de Maritimes Division. Sprong scoort de 3-2 en heeft een assist, maar de Wildcats winnen met 4-3 na shootouts.

31 december: op naar St. John
Saint John Sea Dogs Stephen Anderson battles with Charlottetown Islanders Ryan Graves in action at Harbour Station Saturday night. Photo: Cindy Wilson/Telegraph-Journal
Op oudjaarsdag spelen de Islanders bij de nummer 2 van de divisie, de St. John Sea Dogs. De Islanders spelen een prima wedstrijd, maar staan snel met 2-0 achter. Sprong scoort de 2-1, maar kan niet voorkomen dat Charlottetown met 3-2 strijdend ten onder gaat. We noteren de vierde goal in drie wedstrijden voor Sprong.
3 januari: kick-off in het nieuwe jaar
De eerste wedstrijd van het nieuwe jaar is een thuisduel voor Charlottetown tegen Halifax Mooseheads, de enige ploeg die onder de Isles staan op dit moment op de ranglijst. Charlottetown knalt uit de startblokken en neemt een 3-0 en 4-2 voorsprong. De 5-2 komt op naam van Sprong en de Islanders lijken het duel uit te spelen. Lijken. Want Halifax komt 2.8 seconden voor tijd op 5-5 en dus moet OT de beslissing brengen. Daarin is Sprong de held van de avond door na 58 seconden de 6-5 binnen te tikken.

Het gaat Sprong voor de wind in Charlottetown. Je ziet dat hij barst van de energie en blij is om weer minuten te maken die niet alleen hem, maar ook zijn ploeggenoten goed doen. Met zes goals en één assist in vier wedstrijden is hij in ieder geval lekker op dreef geweest. De komende week staan drie duels op het programma. Uit tegen Halifax en thuis tegen Gatineau en Rimouski.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen