NBA Week in Review: Butler voorbij Jordan, Early beschoten

butler
In de Week in Review zet SportAmerika wekelijks de belangrijkste zaken van de afgelopen NBA-week op een rijtje. Deze week onder andere Jimmy Butler met 40 punten in één helft en Cleanthony Early, die wordt beschoten tijdens een roofoverval.
Jimmy Butler pakt record MJ
Jimmy Butler was in de tweede helft van de wedstrijd erg opdreef tegen de Toronto Raptors. De guard schoot maar liefst 40 punten bij elkaar en pakt daarmee het record van Micheal Jordan af. De voormalig superster van de Chicago Bulls noteerde in 1989 eenmaal 39 punten in één helft tegen de Milwaukee Bucks.


Butler wil overigens niks weten over een vergelijking met Jordan. “Vergelijk me niet met hem. Mensen gaan denken dat ik hetzelfde kan brengen als dat hij heeft gedaan. Hoewel ik het probeer, zal me dat wellicht niet lukken. Hij is een hele andere speler.” Ondanks de 40 punten van Butler werd het toch een close win voor de Chicago Bulls. Het werd 115-113.

Stephen Curry geblesseerd
Slecht nieuws voor de fans van de Golden State Warriors. Stephen Curry zal waarschijnlijk voor een tijd uitgeschakeld zijn bij de regerend kampioen door een beenblessure aan het linkerbeen. Hij probeerde het wel weer tegen de Denver Nuggets, maar het was tevergeefs. In de tweede helft van de wedstrijd kwam de regerend MVP niet meer terug in de wedstrijd.


Voor de wedstrijd met de Denver Nuggets mistte hij ook al twee wedstrijden door dezelfde blessure. In de eerste wedstrijd zonder de point guard werd tegen de Dallas Mavericks de tweede wedstrijd van het seizoen verloren. In de wedstrijd daarna werd er wel gewonnen van de Houston Rockets. De ogen zullen voorlopig gericht zijn op Klay Thompson en Draymond Green. Zij hebben de taak om het team nu te dragen.
Matt Barnes geschorst
De NBA heeft Matt Barnes geschorst voor een vergrijp met New York Knicks-coach Derek Fisher in oktober vorig jaar. Fisher was blijkbaar op ‘visite’ bij de ex-vrouw van Matt Barnes. De Forward van de Grizzlies kon dat niet waarderen en het mondde uit op een fysieke ruzie tussen de twee voormalig ploeggenoten en vrienden. Inmiddels zal Matt Barnes op de blaren zitten door twee wedstrijden langs de kant te moeten blijven.


Malice at the Palace 2.0
Oké, het was niet zo erg als in 2004, maar weer wisten de spelers van de Indiana Pacers en de Detroit Pistons elkaar te vinden in een gevecht. Het waren Paul George en Marcus Morris die zorgde voor een opstootje. De wedstrijd was al zo goed als gespeeld, maar bij Morris zaten er nog wat frustraties. Na een steal van PG13, gaf Morris nog een flinke duw na.
George kon het niet waarderen en ging verhaal halen. Het werd uiteindelijk een klein duw-en-trekgevecht en voordat er nog maar iets kon gebeuren stonden beide teams in totaliteit op het veld om alles te sussen tussen beide spelers.

Cleanthony Early beschoten
Het was geen mooi uiteinde voor de 24-jarige forward van de New York Knicks. Nadat hij een stripclub verliet werd hij beroofd door vier tot zes man met een skimasker op. Tijdens de overval werd hij in zijn knie geschoten. Early werd meteen naar het ziekenhuis gebracht en daar ging hij onder het mes.


Inmiddels gaat het goed met de forward en heeft hij het ziekenhuis verlaten. Er wordt verwacht dat hij weer volledig zal herstellen, maar hoe lang dat gaat duren is nog maar de vraag. Coach Derek Fisher vindt het nog te vroeg om te zeggen wanneer Early weer deel uit kan maken van de wedstrijdselectie.
Foto: Getty Images/archief

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen