NHL 4-on-4: Trade Deadline Special

Andrew Ladd
Het is niet ongebruikelijk dat spelers verkassen naar een plek waar ze bekenden tegenkomen. Vorig jaar werd bijvoorbeeld Kris Versteeg herenigd met oud-ploeggenoten in Chicago. Welke speler zal dit jaar herenigd worden met een oude bekende?
Bas: In Winnipeg is recent Byfuglien voor lange tijd vast gelegd, maar Andrew Ladd is een pending UFA en zal toch niet blijven? Chicago is op jacht naar wéér een titel en de komst van Ladd zou hen over the top kunnen brengen. De prijs voor Ladd zal overigens zeer stevig zijn. Met een first rounder en een top prospect begin je te praten. De linkshandige verdediger Gustav Forsling zou voor Winnipeg interessant kunnen zijn. Andrew Ladd heeft overigens ook banden met Dale Tallon, de huidige GM van Florida en voormalig GM van Chicago. Ook won hij in 2006 een Stanley Cup in Carolina. Al zie ik de Hurricanes niet direct als buyers rond de deadline.
Een andere interessante naam is Dan Hamhuis. De verdediger speelde lange tijd voor Barry Trotz in Nashville en Trotz heeft nu de touwtjes in handen bij de Washington Capitals. De no-trade-clause in zijn contract geeft Hamhuis zeggenschap over een mogelijk vertrek. Dan lijkt Washington mij een goede plek voor Hamhuis. Al wordt Dallas ook wel erg vaak genoemd. Oh…en vergeet niet dat Eric Staal nog een broer in New York heeft.
Geoff: Dan ga ik toch weer terug naar de Florida Panthers. Andrew Ladd zal een perfecte toevoeging voor de ploeg van Dale Tallon zijn. Hij zou zijn ervaring van twee Stanley Cup overwinningen ( 2006 en 2010) kunnen inbrengen en zijn speelstijl kan een boost geven aan de jongere spelers in Florida. Een hereniging van Dan Hamhuis met Barry Trotz wordt ook veel besproken, maar vergeet ook de New York Rangers van Alain Vigneault niet. Maar de hamvraag is of Dan Hamhuis vasthoudt aan zijn no-trade-clause.
Christian: Net als Bas en Geoff zie ik Ladd wel vertrekken bij de Jets. Ik geef Chicago de grootste kans om de laatste maanden van het jaar van zijn diensten gebruik te maken. Ladd is een fysieke speler die makkelijk die kleedkamer in loopt en direct van waarde kan zijn.
Jeroen: Montreal Canadiens loopt niet over van offensieve stootkracht en zal allicht de aanval wat willen versterken voor een laatste push naar de play-offs. Dan zou het een overweging waard kunnen zijn om Alex Galchenyuk en Nail Yakupov te herenigen. Bij Sarnia Sting was dat een levensgevaarlijk duo en het lijkt niet ondenkbaar dat de Oilers afscheid willen nemen van Yakupov. Mogelijk kan Yakupov in Montreal zijn vorm uit de juniors hervinden. Probleem wordt dat de Canadiens wel iets terug moeten sturen en ik vraag mij af of Montreal iets te bieden heeft naar de wensen van Edmonton. Een ruil met Devante Smith-Pelley en Noah Juulsen komt dichtbij, maar ik vraag mij af of dat een prijs is die Montreal wil betalen. Een second round draft pick erbij van Edmonton zou dichtbij kunnen komen, maar dat zie ik hen dan weer niet doen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen