COVID-19 update: NHL spelers definitief niet naar Olympische Spelen

Een aantal dagen geleden werden verzwarende maatregelen in de NHL aangekondigd. Een dagelijkse COVID-test en een uitbreiding van de mondkapjesplicht. Vannacht kwam het nieuws naar buiten, dat vanaf morgen de competitie tot na de Kerst stil zal liggen.

De NHL en de NHLPA hebben in een meeting overeenstemming bereikt over het cancelen van wedstrijden tot na de Kerst. In plaats van de geplande drie dagen vrij, wordt de periode verlengt tot vijf dagen. In een officieel statement geeft de NHL aan dat de spelers tot en met 25 december vrij hebben. Op 26 december kunnen de spelers zich op de club te melden voor een COVID-test. Aan de hand van het aantal besmettingen, zullen de NHL en de NHLPA met elkaar in gesprek gaan over eventuele vervolgstappen. De NHL is hiermee de eerste van de grote organisaties in de VS, die optreedt tegen COVID-19.

STEEDS MEER BESMETTINGEN STEKEN DE KOP OP

Reden voor dit alles is het nog altijd stijgende aantal besmettingen in niet alleen de NHL, maar in geheel Noord-Amerika. Aankomende nacht staan er van de tien oorspronkelijke wedstrijden nog maar twee gepland. Mits er geen besmettingen worden geconstateerd, zullen de Capitals het opnemen tegen de Flyers en reist Tampa Bay Lightning af naar Sin City voor het treffen met Vegas Golden Knights.

Tot aan de aankondiging afgelopen nacht waren er sinds de start van de competitie op 12 oktober reeds 44 wedstrijden afgelast. Het vraagstuk Olympische Spelen kan hiermee zo goed als afgesloten worden. De ingeplande break tussen 3 februari en 22 februari zal zoals het er nu naar uit ziet gebruikt gaan worden voor het inhalen van wedstrijden.

UPDATE: Op woensdag 22 december konden de spelers definitief een streep zetten door hun olympische plannen. Er moeten op dit moment al 50 wedstrijden (and counting) worden ingehaald vanwege de vele coronabesmettingen.

WORLD JUNIOR CHAMPIONSHIP NOG NIET IN GEVAAR

Op Tweede Kerstdag start in Edmonton het World Junior Championship. De komende dagen zal SportAmerika dit mooie jeugdtoernooi uitgebreid voor je voorbeschouwen. Zo zullen we beide poules met deelnemende landen uitgebreid voor je previewen. Het lijkt er vooralsnog niet op, dat er tijdens het toernooi verzwarende maatregelen zullen gelden. Het IIHF heeft in overleg met de besturen van Edmonton en Red Deer (de organiserende steden, red.) besloten nog geen restricties op te leggen. Hiermee zullen de stadions gevuld blijven en er geen In hoeverre dit besluit de komende dagen overeind blijft, is afwachten.

Coverfoto: Andre Ringuette/Freestyle Photo

Dennis Bakker
Dennis Bakker
Honkbal en ijshockey zijn de sporten waar zijn hart sneller van gaat kloppen. Heeft na MLB 1999 en NHL 2000 op de PS1 Chicago als sportstad geadopteerd. Go White Sox, Blackhawks, Bears en Bulls! Heeft daarnaast bovengemiddelde liefde voor Colorado Rockies, Winnipeg Jets en Vancouver Canucks en schaamt zich hier niet voor!

2 REACTIES

 1. Dank voor het artikel.

  Ik denk dat Rusland met haar door KHL-sterren aangevoerde ploeg nu favoriet is, al blijft hun defensie relatief zwak. Canada heeft zeker genoeg talent rondschaatsen in de KHL, AHL en wellicht kijken ze zelfs naar DEL en Zwitserland. Maar voor de VS, de Tsjechen, Finnen en Zweden vrees ik toch dat de “talent pool” zonder de NHL-sterren beperkter is.

  • Hoi JC Bron,

   Leuk dat je ons gevonden hebt!

   De Olympische Spelen zullen de komende weken uitgebreid aan bod komen. Zowel op de site, als in onze aanstaande Power Play Podcast blikken we uitgebreid vooruit op de aanstaande Spelen.
   Met de afwezige sterren uit de NHL is het afwachten hoe de rosters vorm gaan krijgen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen