Wicked Wood SportAmerika Football Pool 2021/2022: Week 15

De top 4 van de Wicked Wood SportAmerika Football Pool blijft na week 15 onveranderd. Bob van den Berg blijft koploper, achtervolgd door Ivo Kuijpers, Jeroen Berkelaar en Julius Groenendaal. Er waren zeven deelnemers die 13 wedstrijden goed voorspelden, maar met een MNF-totaalscore van 46 zaten Arjan Kruithof en Marco Mordang het dichtst bij de daadwerkelijke score van 26. Geen enkele deelnemer had dat correct.

Wicked Wood SportAmerika Football Pool top 10 na week 15
Wicked Wood SportAmerika Football Pool top 10 na week 15

In week 14 werden door het overgrote deel van de deelnemers 11 van de 13 wedstrijden goed voorspeld. In week 15 hadden we weer een week zonder byes en voorspelde het grootste deel ook 11 wedstrijden of meer correct; ditmaal echter uit 16 duels. De mannen in de top gingen dus driemaal de mist in. Voor hen — en alle anderen in de pool — gebeurde dit sowieso al bij nederlagen van de Cardinals en Buccaneers tegen respectievelijk de Lions en Saints. Daar staat tegenover dat alle deelnemers geloofden in de Bills en Cowboys en dat geloof ook uitbetaald zagen. Er waren drie duels waar de keuzes vrij gelijk verdeeld waren. Dat was de kelderkraker tussen Houston en Jacksonville, maar ook twee redelijk gelijkwaardige duels tussen play-off kandidaten: Bengals vs. Broncos en Raiders vs. Browns.

Wicked Wood SportAmerika Football Pool top 10 van week 15
Wicked Wood SportAmerika Football Pool top 10 van week 15

VOORUITBLIK WEEK 16

In de laatste weken werd vrij hoog gescoord in de Wicked Wood SportAmerika Football Pool. Naarmate het seizoen vordert, wordt dit normaal gesproken ook eenvoudiger, omdat de verhoudingen tussen teams beter te bepalen zijn. In speelronde 16 is dat niet anders. Op voorhand staan er echter een paar duels op het programma die zich lastig laten voorspellen.

Zo spelen de gehavende Titans (9-5), die al vrij zeker zijn van een play-offplek, tegen de 49ers (8-6), die nog vechten voor een wildcard. De divisiegenoot van SF, het worstelende Arizona (10-4), neemt het op tegen de rijzende ster Indianapolis (8-6). Daarnaast wordt meest cruciale duel die tussen de Patriots en Bills om de AFC East. De winnaar van dit duel kan zo goed als zeker de divisie op zijn naam schrijven.

Dan blijven er nog twee redelijk gelijkwaardige duels over met play-offimplicaties: Denver op bezoek bij Las Vegas en Miami bij New Orleans. Tenslotte is er het duel tussen de Lions en Falcons. Detroit (2-11-1) heeft niets te verliezen en speelt met het mes tussen de tanden, waardoor het wel eens lastig kan worden voor Atlanta (6-8).

Heel veel succes in de zestiende week van de Wicked Wood SportAmerika Football Pool!


Lees hier alle artikelen over de Football Pool!

Coverfoto: Ken Blaze/USA Today Sports

Luuk Dokter
Luuk Dokter
Studeerde in Upstate New York, dus: "Go Bills!".

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen