Column: Hoe de fans en spelers de NHL voor schut zette

NHL All Star
Het zal weinig mensen ontgaan zijn; afgelopen weekend was het NHL All-Star Weekend. Het geeft veel spelers de mogelijkheid om even een paar dagen strand te pakken in het midden van het seizoen. Ook veel van de die-hard fans pakken even die rust, want die geven niks om de show die Bettman & Co ze voorschotelen. Ook ik zeg altijd stoer “ik ga niet kijken!”, maar betrap me er altijd op dat ik tot na middernacht blijf plakken.
John Scott; van zero to hero
Het verhaal van het All-Star Weekend was niet de afmelding van Jonathan Toews, Alex Ovechkin of de afwezigheid van Sidney Crosby, maar de selectie van John Scott als captain van de Pacific Division. Een aantal toppers laten de All-Star Game liever schieten en de league wil liever geen spelers die er (volgens hen) niet horen. En juist dat zorgde voor nóg meer steun voor de man met de harde vuisten. Want als Gary Bettman iets niet wil, dan willen de NHL-fans dat juist wel. Wat ook hielp voor Scott? Een mooi verhaal in de Players’ Tribune! Het is een verhaal over hard werken, nooit opgeven en trots.
Scott vs Kane
Tijdens de wedstrijd op zondag en de skills competition op zaterdag werd de lange Canadees continu aangemoedigd door de fans in Nashville. Ondertussen werd Patrick Kane net zo fanatiek uitgejouwd. Dat heeft vooral te maken heeft met het vleugje arrogantie in zijn karakter, de (afgewezen) aanklacht tegen hem voor verkrachting en omdat de Predators en de Blackhawks rivalen zijn in de Central Division. Iedereen heeft wel een mening over Patrick Kane ( ik ook) , maar hij liet gewoon onverstoord zijn kunsten zien.
3-on-3 All Star Tournament
Op zondag was het 3-on-3 All-Star Tournament tussen de vier divisies. De hoofdprijs was een prijs van $ 1 miljoen. Daniel Sedin gaf van tevoren al aan dat hij zijn deel direct zou overmaken naar een goed doel. Maar de zwakke Pacific Division zou geen schijn van kans maken. Toch? Mis! John Scott scoorde twee goals in de wedstrijd tegen de Central Division. De eerste in zijn allereerste shift na een assist van zijn buddy Brent Burns.

De All Star Game gaat natuurlijk verder nergens over. Geen hits. Geen fights. IJshockey is een fysiek spel, maat niet tijdens de ASG. Wie lieten ons nogmaals zien hoe weinig de All Stars eigenlijk met ijshockey te maken heeft? John Scott en Patrick Kane!

MVP! MVP! MVP!
Tijdens de wedstrijd op zondag konden fans ook kiezen voor een MVP en in eerste instantie was Scott niet aangewezen door de NHL voor de stemming. Dat lieten de fans in Nashville niet gebeuren. Het “MVP! MVP! MVP!” galmde door Bridgestone Arena en volgens het publiek kon de prijs naar niemand anders gaan dan John Scott. De NHL maakte slagzij en riep Scott uit tot MVP van het All Star toernooi. En zo had John Scott én een onvergetelijke herinnering én een nieuwe auto én ruim $ 90.000,- overgehouden aan het weekend.


Two wrongs…
Wat het nog gênanter maakt? De pijnlijke poging van de NHL om het daarna allemaal “goed te maken”. Na de door de fans afgedwongen MVP verkiezing werd Scott als first star of the week in de NHL aangewezen. Hoe ging het gezegde ook al weer? “Two wrongs don’t make a right”! En dan is het nog lang niet afgelopen. John Scott krijgt, voor hij als engineer aan de slag gaat, waarschijnlijk nog wel een kans in de NHL. En inmiddels is de big log ook al benaderd om een film over zijn verhaal te maken.
Hoe ver sta je dan als NHL van je fans af? Zal de grote leider van de groep zijn conclusies trekken?
Wat denk je zelf?


En dan is er nog de nieuwe site


De NHL heeft afgelopen week een klein lesje gekregen dat de macht van de fans groter is dan je denkt. Want zonder fans is er geen NHL. Power to people!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen