Recap: De Celtics winnen klassieker in New York

Melo
De Boston Celtics en de New York Knicks zijn twee van de drie overblijvende oorspronkelijke franchises (de ander is de Golden State Warriors) die voortkomen uit de Basketball Association of America, dat zijn oorsprong kende in 1946. Beide teams spelen dus al zeventig jaar lang meerdere keren per jaar tegen elkaar. En in deze tijd is de rivaliteit dus beide sportsteden uit de Amerikaanse Kust er niet minder op geworden. Een mooi affiche dus in Madison Square Garden, dat werd gewonnen door de mannen in het groen: 97-88.
Beide teams spelen dit seizoen goed teambasketball. Van de Celtics zijn we dat inmiddels gewend, maar dat de Knicks met Carmelo Anthony de bal goed rond laten gaan is nog steeds relatief nieuw. En dat was in dit duel regelmatig terug te zien. De Celtics liepen vaak een stapje voor op de Knicks, vooral in verdedigend opzicht. De Knicks konden niet snel genoeg de vrije man vinden en moesten daarom te vaak genoegen nemen met een gedekt schot van afstand. De Knicks schoten gezamenlijk slechts 37,8 procent van hun schoten raak.
All-Stars.
In het veld stonden twee All-Stars, maar slechts één van hen speelde ook zo. En die speler was Isaiah Thomas. De kwieke guard was met twintig punten en acht assists prima op dreef.
Hij kreeg ook veel hulp van de bank. Zowel Tyler Zeller als Evan Turner noteerden een double-double met tien rebounds en respectievelijk zestien en veertien punten. Turner was goed voor deze prachtige punten.

Carmelo Anthony kende een moeilijke avond. Hij raakte slechts vier van zijn zestien schoten. De forward had het lastig met het fysieke spel van zijn verdedigers en in de slotminuut werd hij vroegtijdig van het veld gestuurd met een zesde persoonlijk fout. In het eerste kwart maakte hij een zeldzame aanvallende flagrant foul, nadat hij wild met zijn armen zwaaide en Jae Crowder (16 punten) in het gezicht raakte.
Eerder in het duel was Marcus Smart al goed voor een behoorlijk overdreven flop:

Knicks haperen, Celtics stomen
Rookie Kristaps Porzingis, die in de vorige ontmoeting met de Celtics nog goed was voor 26 punten, speelde ondermaats en is bezig met een slechte reeks. De Let kwam niet verder dan tien punten en vijf rebounds. Voorafgaand aan het duel ontving hij voor de derde keer dit jaar de titel Rookie van de Maand.


De ploeg uit uit New York verloor zijn zesde duel in de laatste zeven duels en zal flink aan de bak moeten de komende maanden, wil het na 82 wedstrijden in de top acht belanden. De Celtics daarentegen zijn uitstekend bezig en staan nu gelijk met de Atlanta Hawks. Beide ploegen hebben een 28-22 record.
De Knicks speelden hun derde thuisduel op een rij en nemen het donderdag in Detroit op tegen de Pistons. Daarna wachten er opnieuw drie thuisduels voor de ploeg. De Celtics spelen spelen vanavond weer. Ook zijn spelen hun eerstvolgende wedstrijd tegen de Pistons, alleen spelen zij wel thuis.
Boxscore
Boston Celtics @ New York Knicks 97-89
Miami Heat @ Houston Rockets 102-115
Toronto Raptors @ Phoenix Suns 104-97
Milwaukee Bucks @ Portland Trail Blazers 95-107
Minnesota Timberwolves @ LA Lakers 115-119

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen