Tom Brady toch niet met pensioen

Tom Brady gaat toch niet met pensioen. De zevenvoudig Super Bowl winnaar kondigde vorige maand zijn pensioen aan, maar besluit er toch nog sowieso een jaar aan vast te plakken. Brady gaf vannacht op zijn sociale media aan dat de NFL dus nog niet van hem af is.

Brady’s besluit om toch nog een jaar door te gaan, is het slotstuk van een kleine rollercoaster die fans van de NFL en specifiek de Tampa Bay Buccaneers bezighield. Eind januari lekte het nieuws van Brady’s pensioen uit, wat in alle toonaarden door hem werd ontkend. Enkele dagen later maakte Brady zijn vertrek uit de NFL dan toch bekend.

Nadat afgelopen weken hier en daar al geruchten de kop opstaken dat TB12 misschien toch terug zou keren als quarterback, bracht Brady vannacht dit nieuws zelf naar buiten. Hiermee wordt het quarterbackprobleem van de Buccaneers meteen opgelost. De Bucs leken een zwaar seizoen tegemoet te gaan, maar staan er, na de franchise tag op Chris Godwin, de terugkeer van Brady én het verlengen van center Ryan Jensen, weer prima voor.

NOG LANG NIET VERSLETEN

Afgelopen jaar liet Brady al zien dat hij nog lang niet versleten is. Hij leidde de NFL in passing yards en touchdowns. Zijn 5316 passing yards waren zelfs een nieuwe career high op zijn 44e. Bovendien ging hij in de play-offs maar ternauwernood onderuit tegen de Los Angeles Rams, nadat hij bijna één van zijn beruchte comebacks liet plaatsvinden.

Met de terugkeer van Brady is de concurrentie in de NFC weer wat toegenomen. Na het vertrek van Russell Wilson bij de Seahawks werd de spoeling op de quarterback positie in de NFC wel erg dun. Waar je in de AFC struiktelt over de quarterbacks van wereldklasse, is dit in de NFC aanzienlijk minder. Nu Brady er nog een seizoen aan vast plakt, kan hij de strijd aangaan met spelers als Matthew Stafford, Dak Prescott, Kyler Murray en natuurlijk MVP Aaron Rodgers.


Coverfoto: Mike Ehrmann/Getty Images

Marc Dorenbos
Marc Dorenbos
Houdt van voetbal, American Football en Basketball. Fan van de Bengals #WhoDey.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen