NFL Draft needs: NFC West

Met de start van de combine is het tijd om de ogen op de NFL Draft te richten. Wat zijn hierbij de grootste behoeften van elke ploeg? Met ook de free agency periode voor de deur is dat lastig te zeggen, maar we wagen een poging. Per divisie zetten we de grootste behoeften voor de draft op een rij. In deel 4: de NFC West.

ARIZONA CARDINALS

1. Cornerback

Behalve Byron Murphy oogt de spoeling op cornerback in Arizona erg dunnetjes. Marco Wilson werd vorig jaar in de vierde ronde gedraft, maar is nog geen succes gebleken. Robert Alford gaat dan weer de free agent-markt op. De Cardinals kunnen wel rekenen op een diepe draftclass bij cornerbacks. Zelfs op dag 2 kunnen er nog starters gevonden worden.

2. EDGE

In het lijstje van 101 meest begeerlijke free agents, prijkt Chandler Jones op de vijfde plaats. Zijn verlies betekent hoe dan ook een klap voor de pass rush van de Cardinals. Toch zijn er ook op vlak van Edge rushers voldoende talenten in de aankomende draft. De allerbesten zullen met de eerste paar picks al verdwenen zijn, maar de class is diep genoeg.

3. Running Back

Beide startende running backs van het afgelopen seizoen, Chase Edmonds en James Conner, gaan de vrije markt op dit tussenseizoen. Als geen van beiden terugkeert naar Arizona, zullen de Cardinals hun backfield op een andere manier moeten opvullen.

LOS ANGELES RAMS

1. EDGE

De Los Angeles Rams zijn de regerende Super Bowl kampioenen en bij winnende teams is de strategie vaak om de kampioenenkern grotendeels bijeen te houden. Toch zijn er ook in LA enkele vertrekkers. Zo staat Von Miller, toch één van de sleutelfiguren van de titelwinst, op het punt om te vertrekken uit de NFC West. Als Miller effectief niet meer terugkeert, dan gaan de Rams die leegte wellicht opvullen via de draft.

2. Cornerback

Jalen Ramsey is de ster in de secondary van de Rams, maar het vertrek van zijn collega-corner Darious Williams zal zich toch laten voelen. Net zoals de NFC West-divisierivalen uit Arizona, kunnen de Rams rekenen op een diepe draft class van cornerbacks. Dat zal nodig zijn, want de Rams kunnen dankzij hun trades dit seizoen pas vanaf de derde ronde een speler kiezen.

3. Offensive line

Center Brian Allen tekende niet bij in LA. En de veteraan op left tackle, Andrew Whitworth, hangt meer dan waarschijnlijk op 40-jarige leeftijd de cleats aan de wilgen. Er ligt dus wel wat werk op de plank bij de Rams om de O-line herop te bouwen.

SAN FRANCISCO 49ERS

1. Cornerback

Jimmy Garoppolo staat op vertrekken, maar toch is quarterback geen nijpende positie voor de 49ers. Trey Lance staat namelijk klaar om het stokje van Jimmy G over te nemen. En dus kunnen de 49ers zich richten op het versterken van andere onderdelen van hun ploeg. Een onderdeel dat in de breedte extra talent kan gebruiken, is de secondary. De starters op cornerback in 2022 liggen vast, maar achter Emmanuel Moseley en Ambry Thomas moet er nog wat bij.

2. Offensive Line

Een quarterback die als derde gekozen werd in de draft, moet voldoende beschermd worden. Laken Tomlinson en Tom Compton keren vermoedelijk niet meer terug en dus moet er vers bloed bijkomen in de O-line. Dat kan eventueel al in de tweede ronde, wanneer de 49ers voor het eerst aan de beurt zijn.

3. Running Back

Raheem Mostert en Jefferey Wilson lijken als vrije spelers de markt te zullen opgaan. Bovendien is Mostert de afgelopen jaren nog geen baken van fitheid gebleken, dus moet er sowieso op zoek gegaan worden naar een degelijke back-up voor Elijah Mitchell.

SEATTLE SEAHAWKS

1. Quarterback

De naar Denver verruilde Russell Wilson laat vanzelfsprekend een enorme leegte achter. Die gaan ze niet zomaar kunnen opvullen via de draft, die dit jaar niet meteen veel talent under center herbergt. Toch zullen de Seahawks meer dan waarschijnlijk een rookie QB draften die tijdens het Training Camp de strijd mag aangaan met de van Denver overgekomen Drew Lock.

2. Linebacker

Een ander meubelstuk van de Seattle Seahawks maakte op dezelfde dag als Russell Wilson zijn kluisje in Lumen Field leeg. Bobby Wagner, de laatste overgebleven ster van de vermaarde Legion of Boom, werd door de Seahawks vrijgegeven. Wagner had dan misschien aan snelheid ingeboet de afgelopen jaren, hij was nog steeds een ster op de linebacker-positie. Aangezien de rebuild lijkt ingezet in Seattle, is de NFL draft het ideale moment om mogelijk de volgende Wagner te vinden. In de hoogst competitieve NFC West kan je niet vroeg genoeg aan de toekomst beginnen denken.

3. Offensive line

Russell Wilsons moest vaker dan hem lief was rennen voor zijn leven achter de povere O-line in Seattle. Waren Wilson en Wagner bij de Seahawks gebleven, dan was de O-line de absolute topprioriteit geweest. Left tackle Duane Brown zal er ook niet meer bij zijn volgend jaar, maar de O-line heeft hoe dan ook over de hele lijn een facelift nodig.


Lees hier de draft needs van alle andere divisies.

Coverfoto: Kirby Lee/USA TODAY Sports

Toon Aerts
Toon Aerts
Houdt de Belgische NFL-eer hoog.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen