Russell Wilson naar Denver Broncos

De eerste blockbuster trade van 2022 is een feit. Seattle Seahawks quarterback Russell Wilson speelt komend seizoen bij de Denver Broncos. Lange tijd waren er geruchten dat Denver de nieuwe bestemming van 2021 MVP Aaron Rodgers zou worden, maar die tekende gisteren bij in Green Bay. Meerdere teams, waaronder de Washington Commanders, waren volgens NFL insider Ian Rapoport geïnteresseerd in de diensten van Wilson. De quarterback had zelf echter alleen oren naar een dienstverband bij de Broncos.

Met de deal doen de Seahawks hun Jamal Adams debacle enigszins teniet. Immers, ze ontvangen twee first round picks, waaronder de nummer negen van dit jaar, en twee second round picks. In de aankomende draft ontvangen ze ook een fourth voor een fifth round pick. Overigens blijft het daar niet bij. Seattle versterkt de gelederen met quarterback Drew Lock, tight end Noah Fant en defensive tackle Shelby Harris.

Ondanks het vertrek van deze drie spelers blijft Denver een compleet team. Naast de locatie, vlakbij familie en de westkust, was dit de voornaamste reden voor Wilson om voor de Broncos te kiezen, aldus Rapoport. Het seizoen 2021 was er eentje vol ups en downs voor Wilson. Hij begon sterk, brak een vinger en keerde twijfelachtig terug. Richting het eind van het seizoen kwam hij echter weer in vorm. In Denver kan hij rekenen op ondere andere Jerry Jeudy, Courtland Sutton en Javonte Williams als targets. De aanvallende unit waar de Broncos de meeste hulp kunnen gebruiken, is de offensive line. Een goede verbetering vanuit free agency katapulteert de Broncos naar de top van hun divisie die met Patrick Mahomes, Justin Herbert en Derek Carr al grote namen op quarterback kent.

Coverfoto: Elaine Thompson/AP Photo

Luuk Dokter
Luuk Dokter
Adjunct-hoofdredacteur en NFL-eindredacteur. Bij SportAmerika sinds 2017. Studeerde in Upstate New York, dus: "Go Bills!".

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen