NFL Draft needs: AFC West

Met de start van de combine is het tijd om de ogen op de NFL Draft te richten. Wat zijn hierbij de grootste behoeften van elke ploeg? Met ook de free agency periode voor de deur is dat lastig te zeggen, maar we wagen een poging. Per divisie zetten we de grootste behoeften voor de draft op een rij. In deel 3: de AFC West.

DENVER BRONCOS

1. Edge

De Broncos beschikken over een getalenteerde defensie, die het afgelopen jaar dan ook prima deed. Op de edge positie hebben de Broncos nog versterking nodig. Gelukkig voor de Broncos is deze positie gevuld met veel talent in de aankomende NFL draft. De kans is dan ook groot dat het team uit Denver een pick besteedt aan deze positie.

2. Tackle

De offensive line van de Broncos is niet de sterkste. Tel daarbij op dat meerdere tackles free agency ingaan én dat de tackle positie sterk vertegenwoordigd is in de draft. Grote kans dat de Broncos zich versterken op deze positie. Met Russell Wilson hebben de Broncos hun quarterback voor de komende jaren, nu is het zaak dat ze hem beschermen.

3. Linebacker

Na de trade van Von Miller naar de Los Angeles Rams is de linebacker positie dunbezet bij de Broncos. Dit kan opgelost worden in de draft, want er zijn een aantal zeer getalenteerde linebackers beschikbaar. Als de linebacker positie wordt aangescherpt via de draft, staat de Broncos defensie er goed voor aankomend jaar.

KANSAS CITY CHIEFS

1. Cornerback

De Chiefs’ voornaamste problemen liggen in de secondary. Zodra teams afgelopen jaar in staat waren om de bal te gooien, begonnen de problemen voor het team van Andy Reid. Het is dan ook noodzaak om het team te versterken op deze positie. Gelukkig voor de Chiefs is deze positie dit jaar sterk vertegenwoordigd in de draft. De absolute toppers zoals Derek Stingley Jr. en Ahmad ‘Sauce’ Gardner zullen al gekozen zijn voor de Chiefs mogen kiezen, maar er is nog meer talent dan alleen die twee cornerbacks.

2. Safety

De Chiefs beschikken in Tyrann Mathieu over een uitstekende safety. De ‘Honey Badger’ staat echter voor free agency en de afgelopen tijd zijn de geruchten dat Mathieu zijn opties wil bekijken steeds sterker geworden. Mocht hij vertrekken uit Kansas, dan is het noodzakelijk dat de Chiefs zich gaan versterken op deze positie. Ook voor de safety-positie geldt dat deze prima vertegenwoordigd is in de draft van 2022. De Chiefs hebben dus opties.

3. Linebacker

Met Willie Gay Jr. en Nick Bolton beschikken de Chiefs over twee veelbelovende linebackers. Wat de Chiefs nodig hebben is meer diepte op deze positie, zeker na het releasen van Anthony Hitchens. Net als voor de meeste defensieve posities is de linebacker positie vrij getalenteerd in de NFL draft class van 2022, dus de Chiefs kunnen zich versterken.

LAS VEGAS RAIDERS

1. Wide receiver

De Raiders hebben, om het mild uit te drukken, niet altijd geluk gehad met hun draft picks de afgelopen jaren. Goed voorbeeld hiervan is wide receiver Henry Ruggs III, die gereleased werd nadat hij onder invloed een auto-ongeluk met dodelijke afloop veroorzaakte. De Raiders beschikken met Hunter Renfrow over iemand die het afgelopen jaar uitstekend deed, maar er is behoefte aan versterking op de wide receiver positie.

2. Defensive tackle

De Raiders beschikken met Maxx Crosby en Yannick Ngakoue over twee veelbelovende defensieve spelers. De Raiders missen nog wel een defensive tackle. Als de Raiders een draft pick besteden aan deze positie, beschikken zij over een zeer sterke defensive line. Er zijn getalenteerde spelers op deze positie in de draft class die mogelijk nog beschikbaar zijn als de Raiders mogen kiezen.

3. Cornerback

Op de cornerback positie kunnen de Raiders versterking gebruiken. Zeker als Casey Hayward, die 94% van de snaps speelde in 2021, vertrekt in free agency zullen de Raiders een pick moeten besteden aan deze positie. Zoals gezegd, er zijn een aantal interessante cornerbacks in de 2022 class, dus het wordt interessant om te zien wat de Raiders doen.

LOS ANGELES CHARGERS

1. Defensive tackle

Waar de Chargers een prima aanval hebben, is de defensie een plek waar veel plek voor verbetering is. Op defensive tackle zullen ze moeten gaan investeren om een goede play-off run bij elkaar te gaan spelen. De Chargers zijn voor het eerst als zeventiende aan de beurt in de aankomende draft en zullen dan gaan kijken naar iemand als DeMarvin Leal.

2. Edge

Zoals gezegd is de edge-rushers class van 2022 extreem getalenteerd. De Chargers zullen dan ook hun ogen open houden voor een talent dat nog beschikbaar is als ze mogen kiezen. De defensie kan veel versterking gebruiken en ook voor de edge geldt dit zeker.

3. Cornerback

Met Asante Samuel Jr. beschikken over de Chargers over een cornerback die potentie heeft. Toch kunnen de Chargers ook op deze defensieve plek nog versterking gebruiken. Met één van de latere picks gaan de Chargers mogelijk kijken naar een versterking op deze positie.


Lees hier de draft needs van alle andere divisies.

Coverfoto: Joe Scarnici/Getty Images

Marc Dorenbos
Marc Dorenbos
Houdt van voetbal, American Football en Basketball. Fan van de Bengals #WhoDey.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen